Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domalicali, δηλώνει πως ο Felipe Massa δεν πρόκειται να είναι το νούμερο 2 της ιταλικής ομάδας, παρά την καθαρή νίκη του Fernando Alonso επί του Βραζιλιάνου.

Δημοσίως έχουμε διαπιστώσει πως ο Felipe Massa φέτος βρισκόταν σε υποστηρικτικό ρόλο, βοηθώντας τον Alonso όσο περισσότερο γίνεται στη προσπάθεια του Ισπανού να φτάσει στον 3ο του παγκόσμιο τίτλο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την διαταγή που έλαβε ο Massa στο Γερμανικό GP;

“Οι οδηγοί μας πρέπει να γνωρίζουν τι είναι καλό για την ομάδα”, είπε ο Domenicali στην εφημερίδα του Sao Paolo, Folha de. “Μπορώ να διαβεβαιώσω πως ο Felipe θα είναι σε θέση να ξεκινήσει από το μηδέν τη νέα χρονιά, γνωρίζοντας όμως ότι η Ferrari είναι είναι η πιο σημαντική.”

Φέτος ο Massa είναι κατά πολύ αργότερος του Alonso, αλλά ο Domenicali αρνήθηκε πως τα προβλήματα του Βραζιλιάνου έχουν να κάνουν μόνο με τα ελαστικά της Bridgestone.

“Τον εμπιστεύομαι απόλυτα και θέλω να καταστήσω σαφές ότι είναι ένας σπουδαίος παίκτης της ομάδας και ένας μεγάλος οδηγός. Νομίζω πως δεν είχε μια τέλεια χρονιά, όμως θα πρέπει να τον δούμε να αντιδρά. Ο Felipe ξέρει ότι η ομάδα είναι μαζί του. Ξέρει ότι είμαστε εδώ για να τον κάνουμε όσο καλύτερο οδηγό γίνεται. Δεν πιστεύω πως η απόδοσή του σχετίζεται μόνο με τα ελαστικά. Πρέπει να βάλουμε κάτω όλα τα κομμάτια μαζί και να κατανοήσουμε γιατί δεν είχε την καλύτερη δυνατή χρονιά.”

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ferrari κάνει τέτοιες δηλώσεις περί απόδοσης του Βραζιλιάνου. Σίγουρα ο Massa δεν έκανε καλή χρονιά φέτος και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν δεδομένη την αποχώρησή του από την ιταλική ομάδα. Μήπως όμως είναι ο καταλληλότερος νούμερο 2 οδηγός για τον Fernando Alonso;

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: REUTERS/Giampiero Sposito]