Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, έκανε κάποιες δηλώσεις, οι οποίες σίγουρα θα χαροποιήσουν ιδιαίτερα τους φίλαθλους της Formula 1.

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν αρνητικά σχόλια για τη χάραξη της πίστας του Abu Dhabi, λέγοντας ότι είναι “μη-θεαματική”. Και φυσικά έχουν δίκιο! Έτσι, κάτι πρέπει να γίνει με τις πίστες.

Ο Jean Todt, λοιπόν, είπε ότι για να μπορέσει μια πίστα να διοργανώσει αγώνες θα πρέπει να έχει καλή χάραξη και να προσφέρει θέαμα εκτός από το να προσφέρει μεγάλη ασφάλεια. Μέχρι σήμερα βέβαια ισχύει μόνο το δεύτερο.

“Εμείς πρέπει να προσπαθούμε, ώστε να υπάρχουν περισσότερες προσπεράσεις. Θα ήταν αδύνατο στο Abu Dhabi.” είπε ο Todt.

“Μιλώ ως πρόεδρος της FIA. Ο Hamilton είχε φρέσκα λάστιχα και ήταν 2 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Kubica (σε έναν γύρο) και όμως απέτυχε να προσπεράσει.”

Φυσικά το ίδιο έπαθε και ο Alonso, o οποίος για 32 γύρους έμεινε κολλημένος πίσω από τον Petrov, αδυνατώντας να περάσει.

Από δω και στο εξής, πριν να εγκρίνουμε μια νέα πίστα θα εξετάζουμε τις δυνατότητες που θα έχει για το θέαμα, όπως φυσικά και για την ασφάλεια.” τόνισε ο 64χρονος.

Ο Γάλλος επίσης, δήλωσε πως υπάρχει δυνατότητα θέσπισης ενός συστήματος, με το οποίο θα μπορούν να αξιολογούνται οι πίστες με βαθμούς από το 1 μέχρι το 10 για την ψυχαγωγία και το θέαμα που προσφέρουν. Έαν οι βαθμοί που θα λάβει μια πίστα είναι χαμηλοί, θα πρέπει να προβεί σε βελτιώσεις για να κερδίσει επέκταση συμβολαίου.

Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα λόγια είναι πολύ σημαντικά! Μένει να δούμε αν θα ισχύσουν πραγματικά. Κάτι πρέπει να γίνει με τις πίστες και αυτό σίγουρα είναι μια πολύ καλή λύση. Λέτε να συμφωνεί με τα λεγόμενα του Todt ο Bernie Ecclestone;

[Πηγή: thef1times | Photo copyright: GUILLAUME BAPTISTE/AFP/Getty Images]