Η Βαλένθια θέλει να φύγει από την Formula 1

Σχετικά άρθρα

Μετά από τις δηλώσεις του προέδρου της FIA, Jean Todt, να ακόμα ένα νέο που διαβάζουμε με ευχαρίστηση. Τα νέα έρχονται από την Ισπανία και πιο συγκεκριμένα από τη Βαλένθια.

Οι διοργανωτές του Ευρωπαϊκού Grand Prix στη Βαλένθια προσπαθούν απεγνωσμένα να απαλλαγούν από το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει για αγώνες Formula 1.

Αυτό αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, El Periodico, γράφοντας επίσης, ότι ο περιφερειακός πρόεδρος της Βαλένθια, Francisco Camps, έχει διαπιστώσει πως το λιμάνι της πόλης δεν μπορεί να αντέξει τα ετήσια τέλη και τα έξοδα της διοργάνωσης.

Στο περιθώριο του αγώνα τον Ιούνιο, ο Bernie Ecclestone ρωτήθηκε για το αν το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει οι υπεύθυνοι της πίστας (μέχρι το 2012) μπορεί να σπάσει, με τον 80χρονο να τους λέει “κατηγορηματικά όχι”.

Η εφημερίδα γράφει πως οι διοργανωτές δαπανούν €30.000.000 για τον κάθε αγώνα, και άλλα €18.000.000 στη εταιρεία του Bernie Ecclestone, μαζί με το κόστος για την αποδόμηση της διαδρομής.

Το κακό (καλό για εμάς) είναι ότι τα εισιτήρια καλύπτουν μόνο τα €10.000.000. Το 2008 στον πρώτο αγώνα πουλήθηκαν 112.000 εισιτήρια, ενώ φέτος μόλις 75.000.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Ecclestone δήλωσε ότι μπορεί να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις, με την εφημερίδα να υποστηρίζει ότι γίνονται διαπραγματεύσεις με την πίστα της ισπανικής πόλης Alcaniz, αλλά και με το Portimao της Πορτογαλίας.

Παράλληλα, έχει αναφερθεί ότι η δήμαρχος της Βαλένθια, Rita Barbera, πραγματοποίησε συναντήσεις με την ομάδα της Ferrari για τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου στην πόλη. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που υπάρχει στο Abu Dhabi δηλαδή.

[Πηγή: motorsport | Photo copyright: Peter Fox/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα