Η Volkswagen βλέπει πιο πιθανό από ποτέ το ενδεχόμενο να κατασκευάζει κινητήρες για την Formula 1, μετά από τις αλλαγές που ανακοίνωσε η FIA.

Η γερμανική φίρμα έχει υπαινιχθεί ότι θα μπει στην Formula 1 είτε ως προμηθευτής κινητήρων είτε ως κανονική ομάδα.

Ο σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Volkswagen, Hans-Joachim Stuck, δήλωσε ενθουσιασμένος για τα νέα και θεωρεί ότι αυτό θα προωθήσει όλες τις κατηγορίες μηχανοκίνητου αθλητισμού προς τους “πράσινους αγώνες”.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι και χαιρετίζω αυτή την απόφαση. Αυτό δεν είναι μόνο μια μεγάλη αλλαγή για την Formula 1, αλλά για όλο το μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς θα τους ωθήσει στο σωστό δρόμο.”

Η Audi, θυγατρική του ομίλου VW, συμμετείχε επίσης στις διαπραγματεύσεις με την FIA για τον τύπο του κινητήρα, μέσω του επικεφαλής της τεχνολογίας κινητήρων, Ullrich Baretzky.

“Για εμάς ο Ullrich Baretzky έχει συμμετάσχει σε κοινές συζητήσεις για το μέλλον των κινητήρων της Formula 1”, δήλωσε ο Stuck.

Εν το μεταξύ, ο πρώην οδηγός σημείωσε ότι η VW θα ανοίξει συζητήσεις για τα σχέδιά τους για το 2013, και μάλιστα υπαινίχθηκε ότι η απόφαση μπορεί να παρθεί πριν από τον Μάρτιο του 2011 που ξεκινά η νέα σεζόν στην Formula 1.

[Πηγή: GMM | Photo Copyright: VW Motorsport]