Ανασκόπηση του 2010 από τον Luca di Montezemolo

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, κάνει μια ανασκόπηση του 2010 και δηλώνει πως η ομάδα του έδωσε τον καλύτερο της εαυτό, αλλά νικήθηκε από ένα αυτοκίνητο που ήταν “κατηγορηματικά” πιο γρήγορο από την F10.

Η Ferrari έχασε τον παγκόσμιο τίτλο από τον Sebastian Vettel στον αγώνα του Abu Dhabi, αφού μετά από λάθος στρατηγική επιλογή ο Alonso πήρε μόλις 4 βαθμούς.

Το 2010, η Red Bull πήρε 9 νίκες, ενώ η Ferrari μόλις 5, όλες με τον Ισπανό. Αυτό ανάγκασε τον di Montezemolo να παραδεχθεί ότι η Ferrari χτυπήθηκε από ταχύτερο αυτοκίνητο.

Οι δηλώσεις του:

Ήταν μία καταπληκτική χρονιά, η οποία χωρίζεται σε 3 στάδια. Μια λαμπρή εκκίνηση στο Bahrain, που έδειξε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε πολλά, μετά μια μεγάλη απογοήτευση στο μέσον της χρονιάς γιατί η F10 δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τα καλύτερα αυτοκίνητα, και ύστερα μια μεγάλη ικανοποίηση αφού καταφέραμε να ξαναμπούμε και πάλι στη μάχη.

Ξέρουμε πως τελείωσε και δεν υπάρχει λόγος να το διαψεύσουμε ότι ήταν πολύ απογοητευτικό. Αλλά ξέραμε ότι δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και ότι όλη τη χρονιά ένα αυτοκίνητο ήταν ταχύτερο από το δικό μας. Σίγουρα θα ήταν ωραίο να κερδίσεις αυτή τη χρονιά, ειδικά με μια ομάδα που αποτελείται από τόσους πολλούς ανθρώπους, αρχίζοντας από τον Stefano Domenicali, ο οποίος μεγάλωσε στη Ferrari, αλλά δεν έρχεται έτσι.

Ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν. Από τον πρώτο αγώνα πρέπει να έχουμε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κερδίσει από τον πρώτο αγώνα. Αυτές είναι κρίσιμες εβδομάδες κατά τις οποίες πρέπει να έχουμε ισορροπία και αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα, και την επιθυμία να καινοτομούμε. Επίσης, ο καθένας θα πρέπει να βελτιώσει τη δική του θέση εργασίας, ώστε να πάρει την προσωπική του pole position.

Επίσης, πρέπει να διατηρήσουμε την αίσθηση ότι είμαστε μία ομάδα που θα αντιδράσει, πράγμα που μας χαρακτήριζε πάντα. Θα μπορούσατε να δείτε τα πρησμένα, από τα δάκρυα, μάτια των μηχανικών στο Abu Dhabi.

Πάντα καταφέρναμε να βγούμε από δύσκολες στιγμές. Αυτά δεν είναι λόγια μόνο για τα Χριστούγεννα. Είμαι πραγματικά περήφανος για εσάς, για το τι κάνατε και γι’ αυτά που θα κάνετε.

Ο πρόεδρος της Ferrari εγκωμίασε για άλλη μια φορά τους Fernando Alonso και Felipe Massa.

Ο Fernando είχε μια καταπληκτική σεζόν, προσαρμόστηκε πραγματικά πολύ καλά στην ομάδα μας. Έδειξε απίστευτο χαρακτήρα, ειδικά όταν υπήρχαν εκείνοι που τον θεωρούσαν τρελό όταν έλεγε ότι στο Abi Dhabi θα τρέχει για τον τίτλο, όταν απείχε πολύ από τον πρωτοπόρο.

Ο Felipe είχε μια δύσκολη χρονιά, αλλά θα είναι σε θέση θα επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν το 2008, που δεν απέχει και πολύ, όταν έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα.

[Πηγή: planetf1 | Photo copyright: Paul Gilham/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...