Το 2010 η Red Bull επέλεξε να δώσει αγωνιστική ελευθερία στους, Sebastian Vettel και Mark Webber. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και το 2011.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια αντιμετώπισε μερικές δυσκολίες μέσα στο 2010, αφού αρνήθηκε να δώσει το νούμερο ένα σε κάποιον οδηγό, με αποκορύφωμα τη σύγκρουση μεταξύ Vettel και Webber στο τουρκικό GP.

Παρά τα σκληρά μαθήματα, ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull Racing, Christian Horner, δηλώνει με σαφήνεια πως η πολιτική της ομάδας του Milton Keynes θα παραμείνει αμετάβλητη.

Δεν νομίζω ότι θ’ αλλάξει κάτι για μας. Θα πάμε στην επόμενη σεζόν δίνοντας και στους δύο οδηγούς μας την ίδια υποστήριξη, όπως κάνουμε πάντα. Το σημαντικό για εμάς είναι ό,τι κάνουν στην πίστα. Δώσαμε και στους δύο οδηγούς το καλύτερο αυτή τη χρονιά και αυτό θα κάνουμε και το 2011.

Ο Βρετανός μιλάει και για τις επιτυχίες της ομάδας του, αλλά και για την πολύ μεγάλη πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει το 2011.

Είναι η Formula 1. Είναι ένα άθλημα. Μπορείς πάντα να μαθαίνεις, είτε ως ομάδα, είτε ως οδηγός. Δεν βρισκόμαστε εδώ πολύ καιρό, και καταφέραμε πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα και η πρόκληση για μας τώρα είναι να αξιοποιήσουμε την επιτυχία μας σαν πρωταθλητές κόσμου. Θα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα να εμφανιστούμε στο Bahrain με τον νούμερο 1 και να είμαστε στην κορυφή του pit lane.

Ο Horner εξηγεί για άλλη μια φορά πως δεν υπάρχουν προβλήματα στη σχέση του με τον Mark Webber, αλλά δήλωσε λυπημένος που δεν τον ενημέρωσε για τον τραυματισμό.

Ο Mark και εγώ γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο πολύ καιρό και είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν να ξεκουραστεί το χειμώνα και να επιστρέψει καλύτερος και πλήρως υγειής. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι δυνατότερος το 2011.

[Πηγή: autosport | Photo copyright: Mark Thompson/Getty Images]