Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο και να σκέφτεσαι “τι ιστορία μπορεί να έχει ένα πάρκινγκ;” Και όμως το συγκεκριμένο έχει!

Μια φορά και ένα καιρό λοιπόν υπήρξε ο Henry Ford, ο οποίος φαίνεται να είχε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης του Detroit, καθώς το εργοστάσιο της Ford ενίσχυσε οικονομικά την πόλη.

Πολλοί ουρανοξύστες χτίστηκαν στο κέντρο της πόλης, μεταξύ αυτών και το Michigan Building με κόστος πάνω από 3.5 εκατομμύρια δολάρια για την τότε εποχή (γύρω στα $42.4 εκατ. εκτιμάται η σημερινή αξία του), το οποίο συνδεόταν με το Michigan Theater. Ένα θέατρο που φιλοξενούσε 4000 θεατές και σχεδιάστηκε από τους διάσημους αδερφούς αρχιτέκτονες Cornelius και George Rapp. Τα 2 αυτά κτίρια επρόκειτο να ανοίξουν το 1926, όμως με το πέρασμα των καιρών και την ανάγκη δημιουργίας ελεύθερων χώρων στάθμευσης οδήγησαν στην αποτυχία του θεάτρου αφού δεν είχε διαθέσιμο χώρο στάθμευσης απειλώντας έτσι και την εμπορική βιωσιμότητα του κτιρίου Michigan.

Michigan Theater Parking Henry Ford
Michigan Theater Parking 1930

Για να μην πολυλογώ, το θέατρο αυτό αρχικά μετατράπηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα nightclub της πόλης, χωρητικότητας μεγαλύτερης των 1500 ατόμων, φιλοξενώντας τραγουδιστές όπως τους Aeronsmith, Bob Seger, Danid Bowie και άλλους, ενώ το 1977 έγινε τελικά ένα 3 όροφο πάρκινγκ αυτοκινήτων με κόστος ανακατασκευής 525.000 δολάρια. Παρά τις αλλαγές και τις φθορές που υπέστη, ένα μεγάλο μέρος του θεάτρου υπάρχει ακόμη και σήμερα και είναι εμφανές σε αυτό το διαφορετικό πάρκινγκ από τα συνηθισμένα. Εκπληκτικές φωτογραφίες του από το παρελθόν αλλά και από το παρόν στη συνέχεια.

[Πηγή: 24flinching, anothermag, atDetroit, Buildings of Detroit]

[Photos Copyright: theguiltyhyena, clui, skyscraperpage , thecoolist, wikipedia, columbusunderground , 24flinching , detnews]

Michigan Building