Stewart: Το καλύτερο grid όλων των εποχών

Σχετικά άρθρα

Η σεζόν του 2010 ήταν για πολλούς η πιο συναρπαστική στην ιστορία της Formula 1, αφού 5 οδηγοί μονομαχούσαν για το πρωτάθλημα.

Ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Jackie Stewart, δηλώνει πως το grid που αποτελείται από τους σημερινούς οδηγούς είναι το καλύτερο όλων των εποχών.

Νομίζω ότι είναι το καλύτερο που υπήρξε ποτέ. Η Red Bull είχε ένα καλό αυτοκίνητο φέτος, αλλά μέχρι τον τελευταίο αγώνα 4 οδηγοί μάχονταν για τον τίτλο και 5 για ένα πολύ μεγάλος κομμάτι της χρονιάς. Υπήρχε η Red Bull, η Ferrari και η McLaren καθώς και η Renault. Δεν μπορείτε να ζητάτε πολλά περισσότερα από αυτό. Ήταν μια μεγάλη σεζόν και υπήρχε μάχη μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Ήταν πολύ σκληρή μάχη.

Όταν ρωτήθηκε για το αν το grid του 2010 ήταν τόσο δυνατό όσο όταν αυτός κέρδισε τους 3 τίτλους (1969, 1971, 1973), απάντησε:

Σίγουρα. Νομίζω πως ο ανταγωνισμός είναι ίδιος. Δε νομίζω πως ο Sebastian Vettel είναι πολύ διαφορετικός από τον Jim Clark ή τον Graham Hill, ή τον Jack Brabham ή από άτομα που κέρδισαν το πρωτάθλημα περισσότερες από μία φορές.

Αυτοί οι οδηγοί είναι το ίδιο. Όλοι θέλουν να έχουν το Θεϊκό ταλέντο και να φτάσουν στο ψηλότερο επίπεδο. Έτσι, δεν διαφέρουν ως άτομα, αλλά τώρα υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός, ποιότητα και επιδόσεις των αυτοκινήτων. Γι’ αυτό έχουμε καλύτερους αγώνες, και μάλιστα βλέπω ότι το 2010 ήταν τόσο καλό, όσο τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και τις αρχές του 1970.

Το 2010 ήταν καλό, αλλά το 2011, επειδή οι οδηγοί θα είναι πιο έμπειροι νομίζω πως θα έχουμε μια εξαιρετική χρονιά.

Ο Stewart πιστεύει πως ο Vettel θα είναι ακόμα καλύτερος, αλλά και ότι οι Webber, Alonso, Hamilton, Button και Kubica θα είναι αρκετά καλοί, ώστε να αμφισβητήσουν τον Γερμανό.

Ο Vettel είναι 23 χρονών. Θυμάμαι όταν των είδα στα βραβεία το Autosport του είπα ότι εγώ ξεκίνησα να τρέχω στα 23 και αυτός είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στα 23.

Ο Mark Webber είναι 34. Ξέρω πως όταν ήμουν 34 ήμουν καλύτερος σε σχέση με τα 23 μου. Άρα νομίζω ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που θα έρθουν για τον Vettel.

O Webber είναι ακόμα εκεί, και ο Kubica θα μπορούσε να γίνει πρωταθλητής. Ο Button επίσης, οδηγεί πιο λεία και καθαρά από όλους. Ο Lewis Hamilton είναι πιθανόν ο καλύτερος οδηγός και ο Alonso είναι ο πιο ολοκληρωμένος. Είναι μια ομάδα που αποτελείται από εξαιρετικούς και πολύ ικανούς οδηγούς.

[Πηγή: autosport | Photo copyright: Paul Gilham/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα