Ξέραμε ότι το 2014 θα έχουμε αγώνα Formula 1 στη πόλη Sochi της Ρωσίας. Ωστόσο, το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί επιτρέπει την αναβολή του αγώνα σε περίπτωση που διακοπούν οι προετοιμασίες για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στην ίδια πόλη.

Ο δήμαρχος της πόλης παραδέχθηκε, το Δεκέμβριο, ότι ο αγώνας της Formula 1 θα μπορούσε να μετατεθεί για το 2015, λόγω των φόβων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ότι το Sochi έχει ένα υπερβολικά φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Sochi, Dmitry Chernyshenko, παραδέχθηκε την Παρασκευή ότι αν δεν φτάσουν οι πόροι, η Formula 1 θα πρέπει να περιμένει. Δήλωσε, επίσης, ότι για τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Vladimir Putin, προτεραιότητα για το 2014 είναι οι Αγώνες.

Ο Chernyshenko δήλωσε:

Έχουμε διαβεβαιώσεις από τους αρχηγούς των κρατών, ότι αν υπάρξουν προβλήματα που θα φέρουν σε σύγκρουση αυτά τα δύο έργα, τότε, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με τους υπεύθυνους της Formula 1, το Grand Prix θα μπορούσε να μετατεθεί για το 2015. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν πρώτα.

Ο δήμαρχος του Sochi, Anatoly Pakhomov, είπε, πριν από 2 βδομάδες, ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για “οποιαδήποτε διολίσθηση” του ρωσικού GP για το 2015.

Προβλέπουμε ότι οι βασικές απαιτήσεις της πίστας θα είναι έτοιμες περίπου 1 χρόνο πριν να διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας.

[Πηγή: GMM | Photo copyright: REUTERS/Sergei Karpukhin]