Επίσημο: Grand Prix και στη Ρωσία από το 2014 [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

Η Ρωσία θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της Formula 1 από το 2014, καθώς Vladimir Putin και Bernie Ecclestone υπέγραψαν συμβόλαιο για την διοργάνωση αγώνα στο Sochi.

Η συμφωνία είναι για 6 χρόνια, και η αξία θα αγγίζει τα 40 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Ο αγώνας θα γίνει στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, Sochi, το οποίο έχει αναλάβει την οργάνωση των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων για το 2014. Ο Ecclestone, που πέτυχε συμφωνία με τους Ινδούς και επανέφερε το αμερικάνικο GP, είπε πως είναι το ιδανικό μέρος για να γίνει αγώνας Formula 1.

Ελπίζω ειλικρινά ότι η Formula 1 θα παίξει έναν μεγάλο ρόλο σε αυτό που μπορώ να βλέπουμε να συμβαίνει στο Sochi.”, είχε δηλώσει ο 80χρονος στο CBSSports. “Είμαι βέβαιος πως θα γίνει μία φοβερή πίστα. Υπάρχουν όλα όσο θέλουμε και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι γι’ αυτό. Προσπαθούμε να χτίσουμε εγκαταστάσεις πρώτης κατηγορίας, τόσο για τους χειμερινούς ολυμπιακούς, όσο και για τη Formula 1.”

Ο Putin δήλωσε πως οι υποδομές των αγώνων θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για την F1 και πως ήταν ευτυχής που τελικά υπήρξε συμφωνία μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια για αγώνα στη Μόσχα το 2002.

Η Formula 1 είναι το πιο διάσημο μηχανοκίνητο άθλημα στον κόσμο και εκτός αυτού  δείχνει τα επιτεύγματα των ομάδων πάνω στα αυτοκίνητά τους.”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας. Συνεχίζοντας: Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά όλα όσα έχουμε δημιουργήσει για τους ολυμπιακούς αγώνες του 2014.

Φήμες λένε ότι μετά το τέλος της 6ετής συμφωνίας θα υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 5 χρόνια (μέχρι το 2024).

Επίσης, ο Putin στηρίζει την Ρωσία στην προσπάθεια της να πάρει το παγκόσμιο κύπελο ποδοσφαίρου. Αν γίνει αυτό το Sochi θα μπορεί να διαθέσει ένα γήπεδο για τις ανάγκες του Μουντιάλ. Φέτος τρέχει στην Formula 1 ο πρώτος Ρώσος οδηγός, Vitaly Petrov, έχοντας την υποστήριξη της ρωσικής εταιρείας αυτοκινήτων, Lada.

Φυσικά μετά από όλα αυτά προκύπτει και ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ποιοι αγώνες θα μείνουν εκτός για να μπουν η Ρωσία και οι άλλες πίστες στο παιχνίδι. Το 2011 θα έχουμε την νέα πίστα στην Ινδία. Το 2012 θα έχουμε αγώνα στο Austin του Texas των Η.Π.Α. Επίσης είναι πιθανό να δούμε τα μονοθέσια και στους δρόμους της Ρώμης, όπως και την επιστροφή του Γαλλικού Grand Prix. Ο Ecclestone είπε πως οι 20 αγώνες είναι το όριο. Αν πρέπει να φύγουν μερικές πίστες για μένα είναι το Bahrain, η Valencia, η Marina Bay. Ξέρω ότι θέλω πολλά…

Φυσικά στην Ελλάδα ούτε λόγος για πίστα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει 200 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ), χωρίς να γνωρίζει το πραγματικό όφελος που θα έχει η χώρα από την διεξαγωγή Grand Prix. Μαθημένα το βουνά στα χιόνια.

[Πηγή: espnf1 | Rhoto by ALEXANDER NEMENOV/AFP/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...