Ο αντικαταστάτης της 612 είναι προ των πυλών, αφού σύμφωνα με τον Montezemolo, θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο. Οι πληροφορίες ακόμη είναι ελάχιστες αλλά οι φήμες θέλουν το αυτοκίνητο να έχει κωδική ονομασία F151 και να φορά ένα αναβαθμισμένο σύστημα τετρακίνησης το οποίο χρησιμοποιεί ένα δεύτερο συμπλέκτη ώστε να μεταφέρει την δύναμη μπροστά όταν χρειάζεται. Το σύστημα αυτό θα μπορεί να ενεργήσει μόνο έως τα 145 χλμ/ώρα αφού μετά η κίνηση της 612 θα μεταφέρεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα

Από μηχανικής πλευράς η Ferrari θα τοποθετήσει έναν ολοκαίνουργιο V12 6.3 λίτρων απόδοσης κοντά στα 670 άλογα. Σε συνδυασμό με το DCT 7-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3.7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 335 χλμ/ώρα.

Τι να περιμένουμε όμως από σχεδιαστικής πλευράς; Φαίνεται ότι το μπροστά και πίσω μέρος θα θυμίζει πολύ αυτό της 458 Italia με το πορτ-μπαγκάζ να ανοίγει όπως της Panamera κάνοντας το έτσι ένα Shooting Brake παρά ένα μεγάλο coupe αυτοκίνητο. Τέλος, σίγουρα θα είναι και ελαφρύτερο από το τωρινό μοντέλο χάρη στο αλουμινένιο σασί που θα διαθέτει.

P.S: Η φωτογραφία είναι από το Ferrari 612 GTO Concept.

[Πηγή: Teamspeed]