Whitmarsh: Αποφασισμένος για το 2011 ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος της McLaren δηλώνει πως ο Lewis Hamilton θα επιστρέψει αποφασισμένος για την επιτυχία το 2011, διαγράφοντας από τη μνήμη του το 2010 και τα προβλήματα που σημάδεψαν την ζωή του.

Ο Martin Whitmarsh δηλώνει ακόμα, πως ο Hamilton αλλά και η ομάδα έχουν μάθει από τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν την περασμένη χρονιά και πως είναι ενθουσιασμένοι με τις πιθανότητες που έχουν για το πρωτάθλημα. Ο Whitmarsh είπε στο Autosport:

Νομίζω πως είναι γνωστό ότι ο Lewis είχε μια σειρά από θέματα μέσα στη χρονιά. Είναι ακόμα πολύ νέος. Θεωρώ πως έχει βρει το δρόμο τους ως οδηγός αγώνων και νομίζω πως κάποια αίτια του απόσπασαν την προσοχή.

Η ομάδα θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη δουλειά και αναπόφευκτα το ίδιο και οι οδηγοί. Όλοι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερη δουλειά. Ακόμα και ‘γω.

Συνολικά δε νομίζω ότι ο Lewis είναι πάρα πολύ ικανοποιημένος με την απόδοσή του. Είχε μερικούς φανταστικούς αγώνες και όλοι ξέρουμε ότι είναι superstar, και πόσο σκληρός θα είναι με τον εαυτό του. Ακριβώς όπως ο Jenson ήταν απογοητευμένος και σκληρός με τον εαυτό του στο τέλος της σεζόν, όπως ακριβώς είμαι και ‘γω για την απόδοση της ομάδας. Όμως, είναι αυτό που μας οδηγεί και μας κάνει πιο αποφασισμένους για το 2011.

Ο Βρετανός δεν έχει αμφιβολία για τους οδηγούς του και τους έδωσε χρόνο για να ξεκουραστούν και να ξεχάσουν το 2010.

Είναι μια μεγάλη σεζόν τώρα και θα ξοδέψουμε περισσότερο χρόνο μακριά από την Ευρώπη. Υπάρχουν πολλά για να σκεφτούμε. Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι υποτιμούν πόσο σκληρή δουλειά είναι. Δούλεψα με τους συναδέλφους μου το 2010 και τους είπα, “ας δώσουμε στους οδηγούς μας 6 βδομάδες και ‘γω δεν πρόκειται να τους ενοχλήσω, και δεν θέλω κανένας άλλος να τους ενοχλήσει.

Θέλω να έχουν 6 βδομάδες για να χαλαρώσουν, να προπονηθούν, να ζήσουν τη ζωή τους και να προετοιμαστούν. Αυτό φτάνει στο τέλος του αυτή την Τρίτη, αφού έχουμε προετοιμασία στο Bisham Abbey με την αγωνιστική ομάδα. Αυτό είναι για να δημιουργηθεί ξανά ομάδα και να επανεκτιμηθεί και να αξιολογηθεί η φυσική τους κατάσταση.

Λίγο πριν την παρουσίαση της MP4-26 στο Βερολίνο στις 4 Φεβρουαρίου, ο Whitmarsh λέει ότι έχουν μάθει τους λόγους που δεν μπόρεσαν να πιάσουν την Red Bull.

Νομίζω πως το βασικό μάθημα από πέρυσι είναι ότι πρέπει να συνεχίζεις να βελτιώνεις το αυτοκίνητο. Ήταν τόσο σφιχτό, πολεμήσαμε σκληρά και πρέπει να βρίσκεις κι άλλη απόδοση κάθε 15 μέρες. Από τα μέσα της σεζόν η ομάδα βρήκε τις περισσότερες επιδόσεις. Νομίζω ότι ήταν τόσο απλό όσο αυτό. Οι οδηγοί μας έκαναν εξαιρετική δουλειά και είμαι βέβαιος πως θα κάνουν και τα επόμενα χρόνια.

Ίσως δεν κάναμε καλή ερμηνεία του κανονισμού για την εμπρός πτέρυγα και έτσι δεν είχαμε τα ανάλογα αποτελέσματα. Έμεινα έκπληκτος από μερικά πράγματα, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν παραπονέθηκα γι’ αυτά που έκαναν οι άλλοι. Αν η ευκαιρία ήταν εκεί θα έπρεπε να το κάνουμε μόνοι μας.

[Πηγή: autosport | Photo copyright: Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...