Σύμφωνα με έρευνα στην Αυστραλία, οι βαριεστημένοι οδηγοί έχουν αυξημένες πιθανότητες να πατήσουν τέρμα το γκάζι και να παραβιάζουν το ανώτατο όριο ταχύτητας. 1.563 οδηγοί απάντησαν σε ερωτηματολόγιο του Newcastle University σχετικά με τις οδηγικές τους συνήθεις και σύμφωνα με τις απαντήσεις τους 31% είναι “απρόσεχτοι” και επικίνδυνοι, ενώ 35% είναι ενθουσιώδεις και προσεκτικοί. Επίσης 12% των ερωτηθέντων οδηγών δεν συμπαθούν την οδήγηση και οδηγούν με πιο αργές ταχύτητες, ενώ μόλις 13% οδηγούν αργά και με ασφάλεια.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η προσθήκη διαφόρων gadgets στα αυτοκίνητα τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν την οδήγηση, έχουν προκαλέσει την εντύπωση ότι η οδήγηση είναι μια “μικροδουλειά”, και ουσιαστικά, αντί να ενισχύουν την ασφάλεια του οδηγού, έχουν προκαλέσει αύξηση της απροσεξίας.

[Πηγή: ΤorontoSun]

 • johnnyxp64

  klasika otan variesai kai exeis dromo to plakoneis min se parei kai o ypnos :P
  valte me sto 35% plz :)

  • και εμένα στο 35% ! :D

  • johnnyxp64

   εχv συναδελφο γυναικα (οχι οτι φταει το sex) που ειναι στο 12% και θεωρει την οδηγηση βαρετη… :(

   ki ego den parakoloutho athlitika ektos mixanokinito ta theoro vareta anoysia (idios logo stisimatos kai vias) alla apla den ta vlepo i den pao sto gypedo kai agones!

   τωρα καποιος που δεν του αρεσει η οδηγηση και οταν οδηγει πραγματικα δεν ειναι εκει 100% γιατι οδηγει και δεν παει με λεωφορείο (αν εχει) να μην ενοχλεί και τους άλλους?