Η Ferrari χρησιμοποίησε και την αεροσήραγγα της Toyota

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari θέλει όσο τίποτε άλλο την κατάκτηση και των 2 τίτλων για το 2011. Σίγουρα με αυτόν τον τεράστιο ανταγωνισμό, και επειδή όσο πιο μεγάλος είναι ο στόχος τόσο πιο δύσκολα τον πετυχαίνεις, για την δημιουργία της F150 οι Ιταλοί χρησιμοποίησαν και την αεροδυναμική σήραγγα της Toyota που βρίσκεται στο εργοστάσιο της ομάδας στην Κολωνία.

Από το 2009 η αεροδυναμική σήραγγα επιτρέπεται να είναι σε λειτουργία μόνο 40 ώρες την εβδομάδα, τη στιγμή που πριν από το 2009 μπορούσε να λειτουργεί ακόμα και 24 ώρες το 24ωρο! Έτσι, η Ferrari θέλησε να κάνει περισσότερες ώρες την αεροδυναμική σήραγγα και γι΄αυτό νοίκιασε αυτήν της Toyota.

O τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Aldo Costa, δήλωσε για το θέμα:

Όσον αφορά την αεροδυναμική σήραγγα της Toyota, λέω ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί της FOTA, για τα έξοδα, των αριθμό των ατόμων που εργάζονται στην ομάδα, τις ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα και την ισχύ του υπολογιστή της ρευστοδυναμικής. Η ομάδα πρέπει να αποφασίσει πως θα ξοδέψει τα χρήματα και τι έρευνες θα κάνει. Η απόφασή μας ήταν να εργαστούμε στην αεροδυναμική σήραγγα πολλές ώρες και η δικιά μας δεν έφτανε. Γι’ αυτό και τη ζητήσαμε από την Toyota. Είναι μια πολύ καλή σήραγγα για τα επιβατικά αυτοκίνητα και έτσι την επιλέξαμε.

[Πηγή: madeinmotorsport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...