Ο Schumacher ανησυχεί για την απόδοση της Mercedes

Σχετικά άρθρα

Χθες στο άρθρο των δοκιμών διαβάσατε, ότι ο Michael Schumacher έχει ανησυχίες για την απόδοση της W02. Σήμερα σας παραθέτουμε αναλυτικά τις δηλώσεις του Γερμανού.

Ο Schumi λοιπόν, παραδέχθηκε πως ανήσυχος για τον ρυθμό της Mercedes W02 στις δοκιμές. Ο πολυπρωταθλητής είπε ότι πρέπει να πρέπει να υπάρξει αρκετή βελτίωση, αφού θα είναι δύσκολο για την Mercedes να κερδίσει στους πρώτους αγώνες. Ο 41χρονος δήλωσε στο BBC Sport:

Ναι, μας ανησυχεί, αλλά από την άλλη πλευρά ξέρουμε τι πρέπει και τι θέλουμε να κάνουμε. Ο πρώτος αγώνας θα μας δείξει ποια είναι η κατάσταση.

Μπορεί, ο Schumi να έγραψε τον καλύτερο χρόνο του τεστ, ωστόσο, στα μεγάλα stint ο ρυθμός του δεν ήταν ανταγωνιστικός. Επίσης, παραδέχθηκε ότι τον συγκεκριμένο χρόνο τον έκανε φορώντας τα πολύ μαλακά ελαστικά της Pirelli.

Το γυρολόγιο είναι σημαντικό, αλλά ίσως όχι τώρα. Φυσικά αν είσαι ταχύτερος συνεχώς θα ήταν το τέλειο, αλλά ερχόμαστε από την προηγούμενη χρονιά και αυτό δεν είναι πιθανό και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.

Η γερμανική ομάδα έχει δηλώσει πολλές φορές, ότι στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Schumacher τόνισε:

Για την ομάδα είναι σημαντικό να έχουμε καλύτερη σεζόν σε σχέση με πέρυσι. Είμαστε η Mercedes και έχουμε πολύ σαφή στόχο. Θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος μετά από την περσινή χρονιά. Αλλά το πρόγραμμα και το όραμα δεν είναι βραχυπρόθεσμο.

Ο Γερμανός αναφέρθηκε και στα ελαστικά, λέγοντας ότι η αποτελεσματική τους χρήση θα είναι κρίσιμη για την επιτυχία. Δήλωσε ότι δεν έχει τρέξει ακόμα αρκετά για να ξέρει πόσο καλά ταιριάζουν στην Mercedes.

Έχουμε ένα χαρακτήρα του αυτοκινήτου και έχουμε χτίσει πάνω σε αυτό. Αλλά έχουμε και νέο χαρακτήρα ελαστικών και τώρα είναι δύσκολο να πω κατά πόσο θα είναι σε αρμονία με το αυτοκίνητο. Φαινόταν λιγότερο σημαντικό την περασμένη χρονιά, αλλά φέτος είναι πιο σημαντικό.

[Πηγή: BBC Sport | Photo copyright: Paul Gilham/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr