Hamilton: Τα Pirelli θα κάνουν την Formula 1 πιο αργή

Σχετικά άρθρα

Η Pirelli είναι ο νέος και αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της Formula 1. Για την αύξηση του θεάματος η ιταλική εταιρεία έχει κάνει την γόμες να φθείρονται ευκολότερα σε σχέση με τα ελαστικά της Bridgestone, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερα pit stop. Αυτό σημαίνει πως οι οδηγοί θα πρέπει να προσαρμόσουν το οδηγικό τους στυλ για να περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται την φθορά. Αυτό όμως μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην πιέζουν τόσο πολύ και έτσι να μειωθεί η ταχύτητα.

Αυτό πιστεύει και ο Lewis Hamilton, αφού ο Πρωταθλητής του 2008 λέει πως τα ελαστικά της Pirelli θα κάνουν τα αυτοκίνητα πιο αργά.

Η Formula 1 φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί. Τα αυτοκίνητα είναι πιο αργά σε απόσταση αγώνα. Πέρυσι έπρεπε να κάνουμε τα ελαστικά να αντέχουν με βαρύ φορτίο καυσίμου και τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Έτρεξα τις προάλλες και ήταν οδυνηρά αργά, πραγματικά ήταν. Δεν είναι συναρπαστικό για να είμαι ειλικρινής.

Την πρώτη φορά που έτρεξα, που δεν νομίζω ότι πίεσα πολύ, τα ελαστικά “τελείωσαν” μετά από 9 γύρους. Την επόμενη φορά έπρεπε να πάω πιο απαλά. Ήταν σαν να κάνω γύρο εξόδου και μετά από 15 ή 16 γύρους τα μαλακά ελαστικά είχαν φθαρεί.

Με την πάροδο των ετών πρέπει να αλλάξεις το στυλ σου και να το προσαρμόσεις, διατηρώντας παράλληλα το σημαντικό μέρος που είναι η ταχύτητα και η επιθετικότητα. Τώρα το μεγαλύτερο βήμα είναι πως να προσέχεις τα ελαστικά σου.

Το 2007 και το 2008 οι ομάδες ήταν τόσο γρήγορες και πίεζαν η μία την άλλη για να είναι μπροστά. Τώρα έχουν επιβραδυνθεί λίγο τα αυτοκίνητα, και αυτό ίσως δίνει πιο δίκαιους όρους ανταγωνισμού.

Ο Lewis Hamilton είναι ο πιο επιθετικός οδηγός του grid. Σίγουρα θα πρέπει να προσαρμόσει το οδηγικό του στυλ και ίσως να το αλλάξει λίγο. Πέρυσι, τέτοιον καιρό είχε πει ότι θα το προσαρμόσει και φαίνεται πως το έκανε. Θα μπορέσει να το κάνει και φέτος; Ο team-mate του είναι ο πιο “ευγενικός” οδηγός με τα ελαστικά. Πόσο θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί αυτό ο Button; Θα μπορέσει να κερδίσει τον Hamilton; Σε καθαρή ταχύτητα φάνηκε πως δεν μπορεί να το κάνει. Φέτος όμως, μπορεί να φανεί περισσότερο η “ευγένειά” του.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: REUTERS/Thomas Peter]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα