Ίσως να δούμε 19 και όχι 20 αγώνες το 2011. Υπάρχουν πιθανότητες να μην δούμε αγώνα στο Μπαχρέιν αυτή τη σεζόν. Η προθεσμία για τον ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής του Grand Prix λήγει στη 1 Μαΐου. Ε και, ποιο είναι το πρόβλημα; Ο Βασιλιάς του μικρού κρατιδίου δήλωσε ότι το Μπαχρέιν θα βρίσκεται σε 3μηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να προστατέψει την ασφάλεια της χώρας του και των πολιτών.

Αυτό σημαίνει πως μέχρι τη λήξη της προθεσμίας το Μπαχρέιν θα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και υπάρχει περίπτωση να μην οριστεί νέα ημερομηνία. Φυσικά αυτό συνεπάγεται ακύρωση και όχι απλώς αναβολή για το GP και έτσι ξανά το 2012 θα δούμε αγώνα στην έρημο του Sakhir.

Η στάση της FIA δεν αλλάζει, καθώς οι υπεύθυνοι δεν έδωσαν κάποια παράταση στην προθεσμία που έχει οριστεί εξ’ αρχής. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, να δούμε έναν λιγότερο, αλλά βαρετό αγώνα ή να δούμε και τους 20 ελπίζοντας ότι το άνοιγμα της πίσω πτέρυγας και τα ελαστικά της Pirelli θα κάνουν τον αγώνα στο Sakhir πιο συναρπαστικό;

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: REUTERS/Hamad I Mohammed]