Alonso: Το καλύτερο αυτοκίνητο θα κερδίσει, όχι η στρατηγική

Σχετικά άρθρα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι φέτος η στρατηγική θα παίξει καθοριστικό ρόλο, αφού τα ελαστικά της Pirelli παρουσιάζουν μεγάλη φθορά και έτσι αναμένεται να έχουμε 3 ή 4 pit stops σε έναν αγώνα. Ωστόσο, ο Fernando Alonso πιστεύει ότι το καλύτερο αυτοκίνητο θα καταφέρει να κερδίσει στο τέλος της σεζόν.

Ως συνήθως στην Formula 1 κερδίζει το ταχύτερο ή το καλύτερο αυτοκίνητο στο τέλος το πρωτάθλημα. Η στρατηγική είναι σημαντική, ίσως σε έναν ή δύο αγώνες να είναι σημαντική ή κάποιος είναι πολύ γρήγορος και κάνει λάθος στη στρατηγική και χάσει τη νίκη.

Αλλά σε 20 ή 19 αγώνες μπορείς να έχει μια σωστή ή μια λάθος στρατηγική, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Στο τέλος το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχεις το ταχύτερο μονοθέσιο και εμείς δουλεύουμε γι’ αυτό.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες φέτος. Μερικές φορές είναι καλύτερο να θυσιάσεις μερικούς γύρους που ξέρεις ότι θα είναι πιο αργοί, αλλά ίσως να κάνεις ένα pit stop λιγότερο. Είναι μια δύσκολη απόφαση που θα πρέπει να πάρουμε. Θα πρέπει να είμαστε πολύ ευέλικτοι σε κάθε αγώνα.

Καλά τα λέει ο Ισπανός. Υπάρχει περίπτωση να δούμε οδηγούς να μειώνουν το ρυθμό τους για να προστατέψουν τα ελαστικά τους με στόχο ένα pit stop λιγότερο. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βλέπουμε περισσότερα προσπεράσματα, πράγμα που είναι και το ζητούμενο.

[Πηγή: planetf1 | Photo copyright: Paul Gilham/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα