Ίσως η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη αγορά αυτή τη περίοδο στον κόσμο είναι αυτή της Κίνας. Φέτος σειρά να διοργανώσει την έκθεση στη Κίνα έχει η Σανγκάη αφού γίνεται εναλλάξ ανάμεσα σε αυτή και στο Πεκίνο. Οι πύλες της έκθεσης θα ανοίξουν στις 21 του Απρίλη και θα ολοκληρωθεί στις 28 του ίδιου μήνα. Δύο μέρες νωρίτερα (19-20) η έκθεση θα ανοίξει για τα ΜΜΕ ώστε να καλύψουν τις παγκόσμιες πρεμιέρες που θα παρουσιαστούν εκεί. Η έκθεση θα καταλαμβάνει χώρο 250.000 τετραγωνικών μέτρων και θα εκεί θα γίνουν συνολικά 60 παγκόσμιες πρεμιέρες. Μαζί με την έκθεση της Σανγκάη θα τρέχει παράλληλα και η έκθεση της Νέας Υόρκης (22 Απριλίου με 1 Μαΐου). Σε ότι αφορά τα μοντέλα που θα κάνουνε ντεμπούτο εκεί.

Η BMW θα πάει στη Κίνα την 6-Series Coupe, την 5-Series plug-in hybrid και την M5 Concept ενώ η Mercedes-Benz το πρωτότυπο της επόμενης A-Class που θα παρουσιαστεί ως μοντέλο παραγωγής το 2012.

Ντεμπούτο θα κάνει και η πολυαναμενόμενη έκδοση παραγωγής του Audi Q3. Το μικρό SUV των Γερμανών θα τεθεί απέναντι από την BMW X1, βασίζεται στη πλατφόρμα του VW Tiguan με την κατασκευή του να γίνει στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell.

H Volkswagen θα παρουσιάσει πιθανότατα το νέο Beetle (είναι σίγουρο ότι θα το παρουσιάσει και την έκθεση της Νέας Υόρκης) καθώς και την κινέζικη εκδοχή του Jetta ενώ η Seat θα παρουσιάσει εκεί για πρώτη φορά τα μοντέλα της, αφού θα ξεκινήσει να τα πουλά στην αγορά της Κίνας.

H Citroen φημολογείται ότι θα παρουσιάσει το DS9 concept, το οποίο θα βασίζεται σχεδιαστικά στο Metropolis Concept, και θα διαθέτει στοιχεία τα οποία θα περάσουν στην έκδοση παραγωγής. Τέλος ντεμπούτο θα κάνουν πολλά μοντέλα των κινέζικων αυτοκινητοβιομηχανιών. Ένας μήνας έμεινε μέχρι τότε, υπομονή.

[Πηγή: Shanghai Auto Show, Automotorundsport]