Και όμως δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, αν και θα μπορούσε. Η Ελληνική Αστυνομία μετά τα Jeep Patriot αποφάσισε να πάρει δέκα Mitsubishi EVO X για να τα δοκιμάσει στο κυνήγι του εγκλήματος. Ναι, αυτά με τον 2.0-λιτρο κινητήρα των 295 ίππων. Πραγματικά, κοιτάω τη φωτογραφία και αναρωτιέμαι… αυτό έλειπε από την ΕΛ.ΑΣ;

Τώρα δηλαδή μπορώ να κοιμάμαι ασφαλής τα βράδια; Φυσικά είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσει εντατική εκπαίδευση των αστυνομικών που θα τα οδηγήσουν σε σχολές ασφαλούς οδήγησης ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και ότι οι υπεύθυνοι έχουν σκεφτεί και σχεδιάσει τα πάντα μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια, όσον αφορά το κόστος συντήρησης του, γιατί μεταξύ μας, καίει κάτι παραπάνω από τα Civic, και από ότι θυμάμαι από τη τελευταία φορά που με ενημέρωσαν, λεφτά δεν υπάρχουν… γιατί τα φάγαμε μαζί!

Το αυτοκίνητο ήταν πρώην δημοσιογραφικό, σύμφωνα με τις πινακίδες, και το έκανε δωρεά ο Σαρακάκης στην ΕΛ.ΑΣ. Το ελληνικό Top Gear το είχε δοκιμάσει το 2009. (Thanks for the tip, Σωτήρη)