Μπορεί στο Albert Park το Drag Reduction System (DRS) να μην ήταν αποτελεσματικό, όμως, η πίστα της Sepang είναι πολύ διαφορετική και ο Felipe Massa ανησυχεί πως τα προσπεράσματα μπορεί να είναι υπερβολικά εύκολα. Η Μαλαισιανή πίστα έχει δύο μεγάλες ευθείες και η ζώνη φρεναρίσματος για την πρώτη στροφή της πίστας είναι μεγαλύτερη και τα προσπεράσματα είναι σίγουρα πιο εύκολα.

Ο Βραζιλιάνος οδηγός της Ferrari δήλωσε αρχικά:

Εδώ στην Μαλαισία, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, γιατί αν συγκρίνουμε τη Μελβούρνη με την Σεπάνγκ, η διαφορά είναι τόσο μεγάλη όσο το μαύρο με το άσπρο. Η άσφαλτος της Μελβούρνης δεν είναι πολύ λεία, η θερμοκρασία είναι κανονικές η πίστα είναι περισσότερο διαδρομή πόλης, ακόμα και αν ήταν πραγματική πίστα, οι στροφές είναι πολύ διαφορετικές. Η Σεπάνγκ είναι μια πολύ ζεστή, είναι μια καλή πίστα, πολλά κομμάτια υψηλής ταχύτητας, γρήγορες στροφές και πολλές αλλαγές κατεύθυνσης. Από φυσικής πλευράς, επίσης, η διαφορά είναι προφανής. Η οδήγηση στο Albert Park είναι πολύ εύκολη και όταν βγαίνεις από το αυτοκίνητο νιώθεις εντελώς ξεκούραστος, ενώ στη Μαλαισία χάνεις πολλά υγρά και βάρος, και γενικά είναι πολύ πιο απαιτητικό. Για όλους αυτούς τους λόγους, περιμένουμε να δούμε μια εντελώς διαφορετική απόδοση από την ομάδα και το αυτοκίνητό μας.

Στη συνέχεια ο 30χρονος αναφέρθηκε στο DRS.

Η κατάσταση με την κινούμενη πίσω πτέρυγα θα είναι ενδιαφέρον εδώ, επειδή προς το παρόν, το σχέδιο μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε το DRS στην ευθεία μπροστά από τα pits, αλλά η προηγούμενη ευθεία είναι μεγαλύτερη. Επίσης, αυτή θα μπορούσε να δώσει περισσότερες ευκαιρίες για προσπέρασμα. Οπότε, περιμένουμε την τελική απόφαση της FIA για να δούμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το DRS στη μπροστά ή την πίσω ευθεία ή και στις δύο. Η σωστή απόφαση θα μπορούσε να κάνει τον αγώνα πιο ενδιαφέρον για τους οδηγούς και τους θεατές. Προσωπικά, είμαι σίγουρος ότι αν η χρήση του DRS επιτραπεί και στις δύο ευθείες, τα προσπεράσματα θα γίνουν υπερβολικά εύκολα. Θα πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση για τη σωστή ισορροπία μεταξύ της στήριξης των πιθανοτήτων για προσπέρασμα και το να είναι υπερβολικά εύκολο το προσπέρασμα. Στη Σεπάνγκ, οι δύο ευθείες είναι διαδοχικές, οπότε αν είσαι ταχύτερος από το προπορευόμενο μονοθέσιο, μπορείς να μην προσπαθήσεις να περάσεις στην πρώτη, προτιμώντας να μπεις όσο το δυνατόν καλύτερα στη δεύτερη ευθεία και να περάσεις.

 

[Πηγή: Ferrari]

 • REDBULLMANIAC

  EΛΑ ΡΕ ΜΑΣΣΑ ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ..ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΤΟΜΑΤΑ..

 • Monder

  ase mas emas na anisixoume gia auta k pline kana sobrakaki

 • Giorgos

  ASXETO ME TO THEMA Mou eipai h gineka mou (pou tis eipai h mana tis) oti apo aurio ksekinaei apergia sta MME mexri ti kyriaki  ME TON AGONA TI PAIZEI THA TON DIKSEI O ALPHA GIA MATHETE ENAS  giati ego pefto Kypro pleura

  • Αποκλείεται να μην το δείξει ο Αλφα! ίσως να μην έχει φωνητική μετάδοση !!!!

 • stadi

  καλυτερα!!

 • dr

  ε οχι και καλυτερα

 • Darth Phaethon

  Βρε καλύτερα είναι :-)