Ο Massa ανησυχεί για το DRS

Σχετικά άρθρα

Μπορεί στο Albert Park το Drag Reduction System (DRS) να μην ήταν αποτελεσματικό, όμως, η πίστα της Sepang είναι πολύ διαφορετική και ο Felipe Massa ανησυχεί πως τα προσπεράσματα μπορεί να είναι υπερβολικά εύκολα. Η Μαλαισιανή πίστα έχει δύο μεγάλες ευθείες και η ζώνη φρεναρίσματος για την πρώτη στροφή της πίστας είναι μεγαλύτερη και τα προσπεράσματα είναι σίγουρα πιο εύκολα.

Ο Βραζιλιάνος οδηγός της Ferrari δήλωσε αρχικά:

Εδώ στην Μαλαισία, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, γιατί αν συγκρίνουμε τη Μελβούρνη με την Σεπάνγκ, η διαφορά είναι τόσο μεγάλη όσο το μαύρο με το άσπρο. Η άσφαλτος της Μελβούρνης δεν είναι πολύ λεία, η θερμοκρασία είναι κανονικές η πίστα είναι περισσότερο διαδρομή πόλης, ακόμα και αν ήταν πραγματική πίστα, οι στροφές είναι πολύ διαφορετικές. Η Σεπάνγκ είναι μια πολύ ζεστή, είναι μια καλή πίστα, πολλά κομμάτια υψηλής ταχύτητας, γρήγορες στροφές και πολλές αλλαγές κατεύθυνσης. Από φυσικής πλευράς, επίσης, η διαφορά είναι προφανής. Η οδήγηση στο Albert Park είναι πολύ εύκολη και όταν βγαίνεις από το αυτοκίνητο νιώθεις εντελώς ξεκούραστος, ενώ στη Μαλαισία χάνεις πολλά υγρά και βάρος, και γενικά είναι πολύ πιο απαιτητικό. Για όλους αυτούς τους λόγους, περιμένουμε να δούμε μια εντελώς διαφορετική απόδοση από την ομάδα και το αυτοκίνητό μας.

Στη συνέχεια ο 30χρονος αναφέρθηκε στο DRS.

Η κατάσταση με την κινούμενη πίσω πτέρυγα θα είναι ενδιαφέρον εδώ, επειδή προς το παρόν, το σχέδιο μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε το DRS στην ευθεία μπροστά από τα pits, αλλά η προηγούμενη ευθεία είναι μεγαλύτερη. Επίσης, αυτή θα μπορούσε να δώσει περισσότερες ευκαιρίες για προσπέρασμα. Οπότε, περιμένουμε την τελική απόφαση της FIA για να δούμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το DRS στη μπροστά ή την πίσω ευθεία ή και στις δύο. Η σωστή απόφαση θα μπορούσε να κάνει τον αγώνα πιο ενδιαφέρον για τους οδηγούς και τους θεατές. Προσωπικά, είμαι σίγουρος ότι αν η χρήση του DRS επιτραπεί και στις δύο ευθείες, τα προσπεράσματα θα γίνουν υπερβολικά εύκολα. Θα πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση για τη σωστή ισορροπία μεταξύ της στήριξης των πιθανοτήτων για προσπέρασμα και το να είναι υπερβολικά εύκολο το προσπέρασμα. Στη Σεπάνγκ, οι δύο ευθείες είναι διαδοχικές, οπότε αν είσαι ταχύτερος από το προπορευόμενο μονοθέσιο, μπορείς να μην προσπαθήσεις να περάσεις στην πρώτη, προτιμώντας να μπεις όσο το δυνατόν καλύτερα στη δεύτερη ευθεία και να περάσεις.

 

[Πηγή: Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...