Ο Michael Schumacher έχει περάσει πάρα πολλά με τη Ferrari. Για 11 χρόνια ένωσαν τις δυνάμεις τους. To 1996 υπέγραψε με την ιταλική ομάδα ενώ το 2006 ήταν η τελευταία χρονιά που αγωνίστηκε μέσα στο κόκκινο μονοθέσιο. Από τις 91 νίκες, οι 72 επιτεύχθηκαν όταν ήταν ντυμένος στα κόκκινα. Τα 5 από τα 7 πρωταθλήματα γιορτάστηκαν με τους ανθρώπους του Maranello και σίγουρα όλα αυτά δεν μπορούν να ξεχαστούν εύκολα. Ο Γερμανός πολυπρωταθλητής δηλώνει στο Ferrari Opus:

Θα έχω πάντα ένα μέρος της Ferrari δίπλα μου. Ένας μέρος της καρδιάς μου θα είναι για πάντα κόκκινο. Η Scuderia έχει έναν πραγματικά ιδιαίτερο δεσμό, μιλάει σωστά με τον εαυτό της σαν μια οικογένεια, μια οικογένεια που για πολύ καιρό ένιωθα μέρος και εξακολουθώ να αισθάνομαι μέρος της. Ο χρόνος μου με τη Ferrari ήταν υπέροχος. Βρήκα φίλους και έζησα εμπειρίες που δεν θα ήθελα να μην τις έχω ζήσει. Έννοιες που ποτέ δεν είχα ζήσει πριν από τα χρόνια μου με τη Ferrari. Μύθος, λατρεία, ιστορία.

Όλα αυτά δεν έλεγαν τίποτα για μένα. Ποτέ δεν είχα απασχολήσει τον εαυτό μου με αυτά. Μόλις βίωσα από πρώτο χέρι τι είναι η Ferrari για την Ιταλία και τους Tifosi, μόνο τότε κατάλαβα ότι οι έννοιες αυτές ήταν απολύτως δικαιολογημένες. Κατάγονται από το πάθος για τις μηχανές και τα αυτοκίνητα μεταξύ εκείνων που κατασκευάζουν τα αυτοκίνητα και εκείνων που τα θαυμάζουν.

Σίγουρα δεν είμαι λυρικός άνθρωπος, αλλά το συγκεκριμένο πάθος το καταλαβαίνω αρκετά καλά. Το πάθος βαθιά μέσα μου είναι οι αγώνες, και σε αυτό είμαστε το ίδιο. Μετά την αρχική μου παρεξήγηση ένιωσα ασφαλής στο πλαίσιο αυτό.

[Πηγή: gpupdate | Photo copyright: Ferrari]