Hamilton: Από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας μου

Σχετικά άρθρα

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής του Grand Prix της Κίνας. Ο Πρωταθλητής του 2008 ήταν εξαιρετικός, η στρατηγική του ήταν σωστή, κατάφερε να διατηρήσει τα ελαστικά του σε καλή κατάσταση και έφτασε, μέσω μερικών δύσκολων και τολμηρών προσπερασμάτων, στη 15η νίκη της του και πρώτη για το 2011, μετά από τον αγώνα στο Spa το 2010. Ο “Billion Dollar Man” δήλωσε για τον πολύ συναρπαστικό αυτό αγώνα και για πανάξια νίκη του:

Ακόμα παλεύω για λέξεις. Ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες μου. Πριν από την εκκίνηση, καθόμουν στο αυτοκίνητο και σκέφτηκα, “Εντάξει, πάμε“, αλλά το αυτοκίνητο δεν ξεκίνησε. Δεν ρώτησα τι έγινε, απλά ήθελα να παραμείνω ψύχραιμος και να μην αγχώσω τους άλλους. Όταν τελικά έφυγα από το γκαράζ, έφευγα από το pit lane, ελπίζοντας ότι το λαμπάκι δεν θα γίνει κόκκινο, και δεν έγινε! Ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά πριν.

Είναι σπάνιο να έχουμε μάχες σαν αυτές που είδαμε σήμερα. Πρέπει να σκεφτείς πως έχει η κατάσταση, και μου άρεσε αυτή η πρόκληση, αλλά πρέπει να προσπεράσεις για να κάνεις τα πράγματα πιο όμορφα.

Στο τέλος ήταν δύσκολο να περάσω τον Sebastian, παρόλο που ήταν πιο αργός, ποτέ δεν βγήκε εκτός φόρμας. Πάντα ήταν δύσκολο να τον ακολουθήσω μέχρι την πίσω ευθεία, έτσι ήθελα να τον περάσω πριν φτάσουμε εκεί. Δεν περίμενα να τον περάσω εκεί, αλλά είχα την πρόσφυση για να περάσω μπροστά, και το έκανα.

Κοιτάζοντας αυτούς τους 3 αγώνες, εξακολουθώ να αισθάνομαι καταπληκτικά με το να έχω ένα αυτοκίνητο που μπορώ να ανταγωνιστώ. Έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι να κλείσουμε τη διαφορά από την Red Bull, αλλά είχαμε καλύτερη στρατηγική και ήμασταν σε θέση να πάμε πολύ καλά. Η ομάδα θα συνεχίσει να πιέζει πιο σκληρά από κάθε άλλη φορά, καθώς πάμε στην Ευρώπη.

Νιώθω τόσο περήφανος. Αυτός ο αγώνας είναι μέσα στους 3 καλύτερους μου μαζί με το Silverstone και το Monaco το 2008. Υπάρχω, ζω και αναπνέω για να κερδίζω. Λατρεύω αυτή τη νίκη και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος.

[Πηγή: McLaren | Photo copyright: HOCH ZWEI]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα