Όλοι μας περιμένουμε να μάθουμε πότε θα επιστρέψει ο Robert Kubica στη Formula 1. Φαίνεται ότι πρέπει να περιμένουμε άλλους 3 μήνες για να ξέρουμε, σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα των γιατρών. Ο Πολωνός είναι πολύ καλύτερα και σύντομα θα βγει από το νοσοκομείο. Ο Δρ. Riccardo Ceccarelli δήλωσε για την κατάσταση του 26χρονου, αλλά και για το πότε θα ξέρουμε για την επιστροφή του:

Θα ξέρουμε 6 μήνες μετά από το ατύχημα. Πρέπει να περιμένουμε να περάσει ο χρόνος, ακόμα και αν είμαστε σίγουροι για τη δύναμή του. Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα από τουλάχιστον 4 άτομα, τα οποία είναι σε θέση να τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια των 6 ή 8 ωρών εργασίας που κάνει, και έχουμε έναν ειδικό διάδρομο που του επιτρέπει να επιβαρύνει εν μέρει το δεξί πόδι.

Εξαιτίας του χεριού, του ποδιού και του αγκώνα του, ο Robert συνδυάζει 3 ασθενείς σε έναν. Το να ανοικοδομήσουμε τα νεύρα είναι η μεγαλύτερη διαδικασία, έτσι είναι δύσκολο να καταλάβουμε τους πρώτους 4 μήνες πως πάει η θεραπεία. Έχει καλή ευαισθησία, αλλά όχι σε κάθε σημείο.

Το δεξί του πόδι είναι το μικρότερο πρόβλημα. Ο Robert διαθέτει το περισσότερο βάρος στο αριστερό πόδι και έχει αρχίσει να επιβαρύνει σταδιακά και το άλλο.

[Πηγή: thef1times | Photo copyright: REUTERS/Giampiero Sposito]