Πολλά έχουν γραφτεί για το αν ο Lewis Hamilton θα παραμείνει στη McLaren μετά το τέλος του 2012, που λήγει το συμβόλαιό του με τη βρετανική ομάδα. Ο 26χρονος έχει δηλώσει ότι δεν σκέφτεται να φύγει, ωστόσο, δεν έχει εκφράσει την επιθυμία του με απόλυτη σαφήνεια, λέγοντας ότι και η αφοσίωση έχει τα όριά της. Από την πλευρά της McLaren τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς η ομάδα του Woking δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει έναν τόσο ταλαντούχο και γρήγορο οδηγό. Ο Martin Whitmarsh έχει δηλώσει ότι θέλει να κρατήσει για πάντα τον Πρωταθλητή του 2008, και τώρα τονίζει πως ο Hamilton του έχει πει ότι θέλει να μείνει στη McLaren.

Ο Lewis έχει μια μακρά καριέρα μπροστά του και νομίζω ότι είναι αρκετά ευφυής για να καταλάβει ότι το περιβάλλον που έχουμε εδώ είναι καλό γι’ αυτόν. Ο Lewis ξεκαθάρισε σε εμένα ότι θέλει να μείνει στην ομάδα και του ξεκαθάρισα ότι ότι και γω θέλω να μείνει. Κάποια στιγμή πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία, φυσικά. Αλλά δεν νομίζω ότι κανένας από εμάς πιστεύει ότι πρέπει να υπογράψουμε συμβόλαια σε 3 ή 6 μήνες. Τον εμπιστεύομαι και νομίζω ότι με εμπιστεύεται.

Είμαστε επικεντρωμένοι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για φέτος, του χρόνου, σε 5 χρόνια και σε 10 χρόνια, καθώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι η βασική μας δραστηριότητα. Η Ferrari μπορώ να πω, επίσης, πως έχει κάποια αξιοπιστία. Αλλά πολλές άλλες ομάδες πωλούν καταναλωτικά αγαθά, αυτοκίνητα ή υψηλής περιεκτικότητας σε καφεΐνη ποτά. Μπορούν, όμως, να διαβεβαιώσουν ότι θα είναι στη Formula 1 μακροπρόθεσμα;

[Πηγή: espnf1]