Video: Δημιουργώντας το Spirra από το μηδέν

Σχετικά άρθρα

Οι Κορεάτες της Oullin Motors μας δείχνουν πως ξεκίνησαν από μια λευκή κόλλα χαρτί δημιούργησαν το Spirra, το πρώτο τους supercar. Συνολικά 9 ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν για να βγει το αυτοκίνητο στην παραγωγή από τότε που παρουσιάστηκε το πρωτότυπο Proto Motors PS-II αλλά οι Κορεάτες δεν πτοήθηκαν και δεν το έβαλαν κάτω και έτσι μας παρουσιάζουν με υπερηφάνεια το νέο τους δημιούργημα.

Από μηχανικής πλευράς το Spirra εφοδιάζεται με έναν κινητήρα V6 2.7 λίτρων της Hyundai ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε 4 εκδόσεις. Η ατμοσφαιρική έκδοση αποδίδει 175 άλογα με 24.5 κιλά ροπής και κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6.8 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 212 χλμ/ώρα. Η δεύτερη έκδοση διαθέτει turbo και αποδίδει 330 άλογα με 47.1 κιλά ροπής κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4.8 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 280 χλμ/ώρα.

Η τρίτη έκδοση διαθέτει μεγαλύτερο turbo και αποδίδει 400 άλογα με 49 κιλά ροπής κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3.8 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 305 χλμ/ώρα. Η κορυφαία τέταρτη έκδοση διαθέτει biturbo και αποδίδει 500 άλογα με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3.5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 310 χλμ/ώρα.

Το μήκος τους δεν ξεπερνά τα 4.35 μέτρα ενώ το βάρους του ίσα που φτάνει τα 1.320 κιλά χάρη στην εκτενή χρήση carbon. Διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο, με τον κινητήρα να είναι τοποθετημένος στην μέση και πάτα στον δρόμο με ζάντες 19″ με ελαστικά 225/40 μπροστά και 275/40 πίσω. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Μην περιμένεις να δεις στο video κανένα τεράστιο εργοστάσιο με γραμμή παραγωγής, αφού το αυτοκίνητο κατασκευάζεται εξ’ολοκήρου στο χέρι.

[Πηγή: Oullim Motors]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...