Στην Κίνα η Mercedes έδειξε το καλύτερο της πρόσωπο μέχρι στιγμής. Η W02 ήταν το 3ο ταχύτερο μονοθέσιο του grid, πίσω από τις RB7 και MP4-26 και μπροστά από την 150° Italia. Ο Nico Rosberg ήταν τόσο γρήγορος που αναγκάστηκε να μειώσει αρκετά τον ρυθμό του για να μην μείνει από καύσιμα, καθώς οι μηχανικοί του επέλεξαν την ποσότητα της βενζίνης βασιζόμενοι στις προσομοιώσεις αγώνα της Παρασκευής.

Το γερμανικό αυτοκίνητο θα έχει επιπλέον αναβαθμίσεις και όλοι στην ομάδα πιστεύουν ότι ο ρυθμός που είχε στην Κίνα μπορεί να επαναληφθεί και στην πίστα της Κωνσταντινούπολης το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Michael Schumacher δεν τα πήγε καλά στη Σαγκάη και για τον επόμενο αγώνα δηλώνει:

Είναι πάντα συναρπαστικό όταν επιστρέφουμε στην Ευρώπη και το αγωνιστικό πρόγραμμα γίνεται πιο έντονο. Το Istanbul Park είναι μια εξαιρετική πίστα και είναι μια καλή πρόκληση για τους οδηγούς. Είναι αριστερόστροφη, έχει πολλές αλλαγές στην κλίση και διαφορετικές στροφές. Ξέρω ότι η ομάδα έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να συνεχίσουμε την πρόοδο που κάναμε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο στην Κίνα και, με τη βοήθεια κάποιων αναβαθμίσεων που έχουμε σχεδιάσει για την Κωνσταντινούπολη, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να απολαύσουμε ένα θετικό Σαββατοκύριακο.

Τη σκληρή δουλειά της ομάδα του υπογράμμισε και ο πρόεδρος της Mercedes GP, Ross Brawn.

Η ομάδα και οι οδηγοί έχουν εργαστεί εξαιρετικά σκληρά σε αυτό το σύντομο διάλειμμα πριν από την Ευρώπη για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά. Έχουμε ένα καλό μονοθέσιο και πρέπει να βρούμε την πλήρη δυναμική του. Το κινεζικό GP υπενθύμισε σε όλους στην ομάδα για τι πράγμα μπορούμε να παλεύουμε στον αγώνα. Δεν τα καταφέραμε σε εκείνη την ευκαιρία, αλλά είναι ένα συναίσθημα που θα θέλαμε να βιώναμε πιο συχνά. Όταν το αυτοκίνητο δουλεύει σωστά, μπορούμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και οι αναβαθμίσεις που έχουμε για την Τουρκία θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε αυτό το επίπεδο με μεγαλύτερη συνέπεια. Ωστόσο, ξέρουμε ότι πρέπει να πιέσουμε για περισσότερη απόδοση, αν θέλουμε να πολεμάμε συχνά για τις πρώτες θέσεις. Οι 3 πρώτοι αγώνες ήταν μια πρόκληση, αλλά ήμασταν μαζί και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθούμε.

[Πηγή: Mercedes GP]