Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, οι οδηγοί θα παραταχθούν στο grid για τον 5ο αγώνα της χρονιάς στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Η MP4-26 θα έχει αναβαθμίσεις, οι οποίες θα δοκιμαστούν την Παρασκευή και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν χρησιμοποιηθούν το Σαββατοκύριακο.

Στη βρετανική ομάδα υπάρχει αισιοδοξία για τον προσεχή αγώνα, με τον Lewis Hamilton να δηλώνει ότι στην Τουρκία δεν είδαμε την πλήρη δυναμική της MP4-26, κάτι που ελπίζει να αλλάξει στο Circuit de Catalunya.

Η Βαρκελώνη είναι παραδοσιακά η έναρξη της ευρωπαϊκής σεζόν της Formula 1, και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε και πάλι πίσω στις μάχες για τους πολλούς βαθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο.

Νομίζω ότι δεν είδαμε όλες μας τις δυνατότητες στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, και ελπίζω ότι η MP4-26 θα είναι ικανή να κάνει ένα βήμα μπροστά αν η αρχική μας δοκιμή την Παρασκευή είναι επιτυχημένη.

Ο Πρωταθλητής του 2008 μίλησε και για τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν για τα προσπεράσματα, τονίζοντας ότι δεν περιμένει να δούμε τα προσπεράσματα που είδαμε στην Κίνα και την Τουρκία. Φυσικά, το εξηγεί.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως το DRS θα επηρεάσει τον αγώνα. Τυπικά, είναι πολύ δύσκολο να προσπεράσεις στη Βαρκελώνη, διότι η καλύτερη ευκαιρία είναι η πρώτη στροφή και είναι πολύ γρήγορη για να κάνεις κίνηση. Είναι πάντα πολύ δύσκολο να μείνεις δίπλα σε άλλον οδηγό μέσα σε στροφή.

Αλλά επωφεληθούμε από τους δύο μεγάλους αγώνες στην Κίνα και την Τουρκία, διότι η περιοχή του DRS οδήγησε απευθείας σε μια βαριά ζώνη φρεναρίσματος, που σημαίνει ότι μπορείς να πάρεις το slipstream και να χρησιμοποιήσεις τη ζώνη φρεναρίσματος. Στη Βαρκελώνη είναι πιθανό να είναι λιγότερο σαφές.

[Πηγή: McLaren | Photo copyright: HOCH ZWEI]