Παρότι το είχε διαψεύσει παλαιότερα, η Volkswagen μάλλον θα βγάλει στη παραγωγή το Polo R το οποίο θα βασίζεται σχεδιαστικά πάνω στο Polo R WRC. Το αυτοκίνητο θα βγει στη παραγωγή το 2013, την χρονιά δηλαδή που θα μπει το Polo WRC στο πρωτάθλημα

O Ulrich Hackenberg, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW σε συνέντευξη του στο Autocar δήλωσε ότι ο ερχομός του Polo R WRC αύξησε τις πιθανότητας να περάσει το Polo R στη παραγωγή από το 2013 και μετά.

Γιατί νομίζεις ότι οι υπεύθυνοι της VW άλλαξαν γνώμη; Πολύ απλά η εξέλιξη του Polo R WRC θα μειώσει δραματικά το κόστος του Polo R και έτσι είναι ευκολότερο να περάσει στη παραγωγή.

Μηχανικά πάντως δεν αναμένεται να φορά τον 1600αρη TSI κινητήρα του Polo R WRC που θα αποδίδει 300 άλογα ούτε επίσης το σύστημα τετρακίνησης. Η έκδοση παραγωγής του Polo R θα φορά τον 1.400αρη TSI κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει 200 άλογα με την κίνηση να μεταφέρεται στον μπροστά άξονα.

Τέλος σε ότι αφορά το Polo R WRC. Η VW μάλλον θα συμμετέχει με τρία αυτοκίνητα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της VW Motorsport, Kris Nissen. Οι δοκιμές του θα ξεκινήσουν μέσα στη χρονιά με τα ονόματα των οδηγών που ακούγονται να είναι αυτά των Petter Solberg, Nasser Al Attiyah, Juho Hanninen και του οδηγού της Citroen Sebastien Ogier.

Νέες φωτογραφίες του Polo R WRC στη συνέχεια.

[Πηγή: Autocar.co.uk]