Χθες βράδυ ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα rally για το 2020, με τον Ott Tanak να κάνει το ντεμπούτο του με την Hyundai, περσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα.

Σήμερα, όμως, στην τέταρτη ειδική διαδρομή του Rally Monte Carlo, ο 32χρονος Εσθονός είχε μια εξαιρετικά τρομακτική έξοδο, χωρίς ευτυχώς να πάθει το παραμικρό, ούτε ο ίδιος, ούτε ο συνοδηγός του Martin Järveoja, ούτε κάποιος θεατής.

Ο πρωταθλητής του 2019 βγήκε από το δρόμο στα μισά της δεύτερης σημερινής (4ης) ειδικής, την Saint-Clement-sur-Durance – Freissinieres, μήκους 20,6 χλμ. Ο Tanak είχε πιάσει περίπου 180+ χλμ/ώρα με το i20 Coupe WRC, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, έπεσε σε ένα χαντάκι και έπειτα έφερε αρκετές τούμπες.

Πριν το ατύχημα, ο Tanak ήταν στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, 10,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο και team mate του Thierry Neuville. Ωστόσο, ο Neuville έχασε το προβάδισμα του αγώνα μετά το πέρας της 4ης ειδικής διαδρομής από τον Elfyn Evans της Toyota, ο οποίος έχει διαφορά 3,4 δευτερόλεπτα από τον Neuville και 5,5 δευτ. από τον -έξι φορές νικητή του Rally Monte Carlo- Sebastien Ogier, o οποίος κάνει το ντεμπούτο του με την Toyota.