Το ότι ο Sergio Marchionne, CEO της Chrysler και της Fiat θέλει να πετάξει από πάνω του τα δάνεια ύψους 7.5 δις δολαρίων της Αμερικανικής και της Καναδικής κυβέρνησης, είναι κάτι το οποίο το έχει κάνει γνωστό τον τελευταίο μήνα. Αυτό που δεν ξέραμε είναι το πόσο πολύ βιάζεται να το κάνει αυτό, αφού σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές προτίθεται να καταθέσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η Chrysler ετοιμάζεται να ανακοινώσει πρόταση ύψους 3.5 δις δολαρίων σε ομολογα. Μαζι με τα 1.3 δις που θα έρθουν από τα ταμεία της Fiat και με τα 2.5 δις απο ένα μακροπρόθεσμο δάνειο θα αποπληρώνουν τα δάνεια που είχανε δώσει οι δυο κυβερνήσεις το 2009 στην Chrysler μετά την χρεοκοπία της και την εξαγορά της από το Fiat Group.

H Fiat έχει εκφράσει την επιθυμία να αυξήσει το ποσοστό της στην Chrysler και σίγουρα αυτή η κίνηση αποπληρωμής θα την φέρει ένα βήμα πιο κοντά. Μέχρι στιγμής κατέχει το 46%, με τις φήμες να την θέλουν να κατέχει το 51% εώς το τέλος του έτους και κάποια στιγμή στο μέλλον να κατέχει το 70%.

[Πηγή: the detroit bureau]