Το Mazda RX-9 θα φορά ένα υβριδικό σύστημα της Toyota

Σχετικά άρθρα

Καιρό έχουμε να ακούσουμε νέα για το Mazda RX-9 και μια τελευταία είδηση αναφέρει ότι το αυτοκίνητο θα φορά έναν νέο ολοκαίνουργιο περιστροφικό Renesis κινητήρα ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα υβριδικό σύστημα το οποίο θα προέρχεται από την Toyota.

Το Motor Trend επικαλείται ανώνυμη αξιόπιστη πηγή μέσα από την Mazda όπου του δήλωσε ότι το υβριδικό σύστημα θα χρησιμοποιείται ως μια επιπλέον δύναμη, κάτι σαν KERS της F1 δηλαδή, το οποίο θα προσφέρει αυξημένη ιπποδύναμη στο αυτοκίνητο.

Στην προηγούμενη αναφορά που είχε κυκλοφορήσει στα τέλη του 2010, αναφερόταν ότι το Mazda RX-9 θα αποδίδει κοντά στα 300 άλογα, θα είναι ένα δίπορτο sport coupe όχημα με το βάρος του να κυμαίνεται γύρω στα 1.250 κιλά. Στιλιστικά θα δανείζεται μερικά στοιχεία από το τετράπορτο Shinari Concept. Το σασί του όσο και μερικά μηχανικά θα μοιράζεται πολλά μέρη του με την νέα γενιά του MX-5, ενώ θα έχει μικρότερες διαστάσεις από αυτές του RX-8.

Χαρακτηριστικά η πηγή δήλωσε:

Μικρότερο, ελαφρύτερο, καθαρότερο, πιο αποδοτικό και πιο παιχνιδιάρικο. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε με το RX-9

Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει κάποια στιγμή προς τα τέλη του 2013.

[Πηγή: Motor Trend]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...