Μπορεί ο Lewis Hamilton να είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος για τον Fernando Alonso και το αντίθετο, όμως, ο Ισπανός γνωρίζει πολύ καλά τις ικανότητες και την ταχύτητα του Βρετανού. Ο Hamilton θα ξεκινήσει 9ος τον αγώνα, αλλά, σύμφωνα με τον “El Nano”, ο “Billion Dollar Man” ήταν το φαβορί για την pole position. Για τους “κόκκινους”, ο 29χρονος ελπίζει ότι ο καλύτερος ρυθμός του αυτοκινήτου στον αγώνα θα του επιτρέψει να κερδίσει κάποιες θέσεις. Ας δούμε τι δήλωσε μετά τη λήξη των κατατακτήριων.

Στις κατατακτήριες δεν είχα τόσο καλή αίσθηση για το αυτοκίνητο, όπως είχα στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Σήμερα, η McLaren ήταν πολύ γρήγορη και πιστεύω ότι ο Hamilton ήταν πιθανότατα το φαβορί για να πάρει την pole. Δε νομίζω ότι το αποτέλεσμα του Q3 αντιπροσωπεύει την πραγματική σειρά, καθώς η κόκκινη σημαία μπέρδεψε τα σχέδια των οδηγών. Για τον Hamilton δεν ήταν καλό, ενώ όλα τα άλλα ήταν καλά για τις Red Bull, και για μας κάπου στη μέση. Θα έπρεπε να κάνουμε δύο χρονομετρημένους γύρους χωρίς να βάλουμε καύσιμα και ως εκ τούτου, δεν πήραμε το μέγιστο από τα ελαστικά. Φαντάζομαι ότι αύριο τα προσπεράσματα θα είναι σχεδόν αδύνατα, παρά το KERS, το DRS και οτιδήποτε άλλο.

Η εκκίνηση θα είναι πολύ σημαντική και ο ρυθμός μας στον αγώνα είναι καλός, έτσι ελπίζω ότι μπορώ να κερδίσω κάποιες θέσεις και να εκμεταλλευτούμε τα απρόοπτα, αλλά και τη στρατηγική μας. Περιμένω κάποιους οδηγούς να προσπαθήσουν να κάνουν δύο pit stops και άλλοι μπορεί να ρισκάρουν μόνο ένα. Το μονοθέσιο είναι καλύτερο απ’ ό,τι πριν από μία βδομάδα την πίστα της Βαρκελώνης. Η ισορροπία είναι καλή και τα πολύ μαλακά δουλεύουν καλά. Το ατύχημα του Perez; Μέσα από το αυτοκίνητο δεν είχα καμία πληροφορία για την κατάστασή του. Τρομακτικά ατυχήματα σαν αυτό προκαλούν ένταση, αλλά τότε προσπαθείς να μείνει συγκεντρωμένος και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς.


[Πηγή: Ferrari | Photos copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]