Ο Jenson Button έκανε ό,τι μπορούσε τον αγώνα του Μονακό, αλλά η φύση της διαδρομή, αλλά και η κόκκινη σημαία δεν του επέτρεψαν να πάρει κάτι καλύτερο από την 3η θέση. Ο Βρετανός κόλλησε πολύ ώρα πίσω από τους αργότερους Alonso και Vettel, αλλά όταν τοποθετήθηκαν φρέσκα ελαστικά για την επανεκκίνηση οι ελπίδες του για μία υψηλότερη θέση έγιναν καπνός.

Καταρχήν, είμαι ευτυχής που ο Vitaly είναι καλά μετά από όλο αυτό που είδαμε το Σαββατοκύριακο. Όσον αφορά τον δικό μου αγώνα, ήμουν αλάνθαστος, έκανα μια καλή διαφορά, αλλά πήρα “μόνο” 15 βαθμούς στο τέλος. Αλλά αυτό είναι το Monte Carlo. Περάσαμε τον Sebastian στο πρώτο pit stop και στη συνέχεια πίεζα σαν τρελός με την πολύ μαλακή γόμα, ακουμπώντας στον τοίχο μια-δυο φορές. Το μονοθέσιο ήταν καλό και έφτιαξα μεγάλη διαφορά, περίπου 15 δευτερόλεπτα, έτσι έμοιαζε εξαιρετικό σε εκείνο το σημείο. Τότε κάναμε ακόμα ένα pit stop, λίγα λεπτά πριν βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας. Μετά από αυτό, ακόμα δεν είχαμε βάλει τη μαλακή γόμα, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να βάλω ακόμα ένα σετ ελαστικών για να τελειώσω τον αγώνα.

Με 10 γύρους να απομένουν, φαινόταν ότι είτε εγώ, είτε ο Sebastian, είτε ο Fernando θα κερδίσει τον αγώνα. Τα ελαστικά του Sebastian τελείωναν και ο Fernando τον πίεζε πραγματικά σκληρά. Θα μπορούσα να πω ότι ο Fernando ήταν έτοιμος να τον περάσει στην πρώτη στροφή, και είχε πλάκα να τους βλέπεις, επειδή είτε τα χτυπούσαν, είτε θα ήταν μια ευκαιρία για μένα να προσπαθήσω και να περάσω ενώ αυτοί μάχονται μεταξύ τους. Οποιοσδήποτε από εμάς θα μπορούσε να είχε κερδίσει σε εκείνο το σημείο. Αλλά μετά από την κόκκινη σημαία για το μεγάλο ατύχημα του Vitaly, όλες οι ομάδες μπορούσαν να βάλουν φρέσκα ελαστικά, πράγμα που σήμαινε ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, διότι οι 3 μας είχαμε παρόμοιο ρυθμό και έχασα το πλεονέκτημα.

Η ομάδα έκανε έξοχη δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο και είναι πολύ χαρούμενος. Πραγματικά, το περιμέναμε και γι’ αυτό έπρεπε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό για να κερδίσουμε τον Sebastian εδώ. Έδειχνε καλό, αλλά δεν λειτούργησε στο τέλος.


[Πηγή: McLaren | Photo copyright: HOCH ZWEI]