Μετά από το σοβαρό ατύχημα του Sergio Perez στο Q3 των κατατακτήριων του Grand Prix στο Μονακό, ο 21χρονος Μεξικανός βγήκε από το νοσοκομείο. Ο οδηγός της Sauber δηλώνει πολύ σίγουρος πως θα πάρει κανονικά μέρος στο Grand Prix του Καναδά στο Μόντρεαλ.

Είμαι πολύ σίγουρος ότι θα οδηγήσω στο Μόντρεαλ. Κάνω τα πάντα για να μπορέσω να τρέξω στον Καναδά.

Είμαι καλά. Πονάω λίγο στο πόδι και τον αυχένα μου, αλλά είναι μυικός πόνος και έτσι δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Την Κυριακή, ήμουν ακόμα λίγο ζαλισμένος, αλλά αυτό ήταν όλο. Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά και ανυπομονώ να μπω ξανά στο μονοθέσιο σύντομα. Μου φέρθηκαν πολύ καλά στο νοσοκομείο και θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό γι’ αυτό, και, επίσης, να ευχαριστήσω όλους όσους ανησύχησαν για μένα. Τους ανθρώπους από την ομάδα που ήρθαν να με δουν και άλλους επισκέπτες. Η οικογένειά μου ήταν, επίσης, μαζί μου.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα τα μηνύματα που πήρα. Είναι πολύ ευγνώμων για όλη αυτή την υποστήριξη και λυπάμαι που δεν απάντησα σε όλα. Υπήρχαν τόσοι πολύ και το τηλέφωνό μου έμεινε πολύ γρήγορα από μπαταρία.

Ο συμπαθής Μεξικανός ρωτήθηκε και για το ατύχημα, και πιο συγκεκριμένα για την πιθανή αιτία που το προκάλεσε.

Θυμάμαι πως ξεκίνησα το Q3 και, επίσης, μερικά πράγματα από το ατύχημα. Για την ώρα, δεν θυμάμαι κάποια πράγματα σχετικά με την πρόσκρουση και την διάσωση. Πραγματικά, δεν ξέρω τι προκάλεσε το ατύχημα. Ο μηχανικός μου, μου είπε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με το μονοθέσιο. Μπορώ μόνο να μαντέψω ότι μπορεί να ήμουν εκτός γραμμής ή ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην πέδηση.

Προσωπικά, θεωρώ ότι ο Perez πατάει σε λάθος σημείο στην έξοδο του τούνελ, φρενάρει, η C30 γλιστράει και η συνέχεια είναι γνωστή…

[Πηγή: Sauber F1 Team | Photo copyright: REUTERS/Bazuki Muhammad/Files]