Ήταν κοινό μυστικό ότι σύντομα θα βλέπαμε τον διάδοχο της Series 1 από τον Βαυαρό κατασκευαστή, αλλά σίγουρα κανείς δεν περίμενε να δει φωτογραφίες του να διαρρέουν στο internet τόσο σύντομα. Μη ξεχνάς άλλωστε ότι η BMW μας είχε πει ότι θα μας το δείξει στη Φρανκφούρτη, παίζοντας εντός έδρας. Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν μας παρουσιάζουν ένα νέο μοντέλο στο οποίο φαίνεται ότι έχουν δαπανηθεί χιλιάδες εργατοώρες για τη σχεδίαση και σίγουρα εκατοντάδες meetings για να παρθούν τελικές αποφάσεις. Στη πεντάθυρη έκδοση που φαίνεται στις φωτογραφίες, οι γραμμές του μοντέλου είναι πιο έντονες και σίγουρα αν έχεις δει την τωρινή σειρά 1 από κοντά δεν αργείς να παρατηρήσεις τις διαφορές. Η μάσκα θυμίζει έντονα Series 5 / Series 7 και η όλη σχεδίαση υπόσχεται πολλά.

Το σημαντικό όμως δεν βρίσκεται στη νέα σχεδίαση, αλλά στις επιλογές που θα έχει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης όσον αφορά την καρδιά του οχήματος που δεν είναι άλλη από τον κινητήρα του. Στην γκάμα των επιλογών έχει προστεθεί ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.6 lt, ο οποίος στην 116i θα αποδίδει 136 άλογα, ενώ στην 118i θα έρχεται με 34 επιπλέον άτια. Στις diesel εκδόσεις θα δούμε έναν υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρο στα 116 PS (85 kW / 114 hp), 143 PS (105 kW / 141 hp) και 184 PS (135 kW / 181 hp), ενώ στη μετάδοση θα έρθει με δύο επιλογές, 6-ταχυτο manual ή 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Τέλος, το EfficientDynamics θα συμβάλει ώστε η κατανάλωση να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα που θα κυμαίνεται από 4.3 έως 5.8 lt / 100km.

Ευχάριστη έκπληξη από τη Γερμανία και σίγουρα μας ανοίγει την όρεξη για να μάθουμε ακόμα περισσότερα για τον νέο διάδοχο της Series 1 στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Μέχρι τότε, αξίζει να κάνεις υπομονή και να μου πεις τις εντυπώσεις σου απο αυτές τις πρώτες φωτογραφίες.

[Πηγή: motor-traffic]