Τα fanboys της Volkswagen στο VWvortex είπανε να δημιουργήσουν το πρώτο βελτιωμένο νέο Beetle. Με βασική ιδέα την Porsche 911 GT3 RS, πήραν ένα stock νέο Beetle και το μετέτρεψαν σε wannabe 911 GT3 RS.

Το ονόμασαν Beetle RS Project – Stage I και μηχανικά δεν έκαναν καμία αλλαγή όσο και αν το Stage I στο όνομα σε μπερδεύει. Ο λόγος; Η ομάδα πήρε ένα pre-production αυτοκίνητο το οποίο προορίζεται για εκθέσεις. Έτσι το αυτοκίνητο δεν έχει ούτε πινακίδες ούτε αερόσακους με τις αλλαγές να επικεντρώνονται στο στιλιστικό μέρος.

Τοποθέτησαν τις ζάντες πορτοκαλί 20″ της GT3 RS με ελαστικά Continental ExtremeContact DW 245/35 ενώ μπήκε και νέα coilover ανάρτηση της H&R, μεγάλα φρένα της Brembo με αεριζόμενους δίσκους 14″ καθώς και νέα εξάτμιση της Borla αφού συνειδητοποίησαν ότι το σασί είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του Golf 6.

Επίσης τοποθέτησαν πορτοκαλί αυτοκόλλητα με το λογότυπο RS Beetle με το πίσω σήμα να έχει επενδυθεί με το αυτοκόλλητο βινυλίου της 3M, “Titanium Brushed”.

Στα άμεσα σχέδια είναι να τοποθετήσουν και την τεράστια πίσω αεροτομή της GT3 RS όταν βγάλουνε το Stage II, το οποίο θα διαθέτει και μηχανικές βελτιώσεις στη μηχανή και τοποθέτηση μπλοκέ διαφορικού.

Το αποτέλεσμα δεν είναι κακό, δεν είναι καθόλου κακό!

[Πηγή: VW Vortex]