H VW εργάζεται πάνω στο αυτοκίνητο που θα έρχεται ενώ το καλείς

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen άνοιξε ένα νέο εργαστήριο ανάπτυξης ηλεκτρονικών στο Belmont της Καλιφόρνια ώστε εκεί να δημιουργήσει τεχνολογίες που θα βάλει στα αυτοκίνητα της στο μέλλον.

Το εργαστήριο έχει ετήσιο προϋπολογισμό 20 εκατ. δολαρίων και σε αυτό εργάζονται 100 σχεδιαστές και μηχανικοί. Στο προσωπικό του εργαστηρίου υπάρχουν ακόμη και ψυχολόγοι οι οποίοι εξετάζουν αν τα gadget που βγάζουν οι μηχανικοί έχουν πραγματική αξία για τον οδηγό.

Η VW προτού ανοίξει το συγκεκριμένο εργαστήριο, διέθετε εργαστήρια στην Silicon Valley, τα οποία μεταφέρθηκαν όλα στις νέες εγκαταστάσεις. Μάλιστα έχει ήδη συνεργαστεί με εταιρίες κολοσσούς του χώρου της πληροφορικής (Google, Nvidia και Oracle Corp. ώστε να την βοηθήσουν για να βγάλει νέα gadget για τα αυτοκίνητα της.

Τι να περιμένουμε στο μέλλον από την VW; Τι θα έλεγες αν το αυτοκίνητο του θα πάρκαρε εντελώς μόνο του σε κάποιο πάρκινγκ (ακόμη και πολυώροφο). Εσύ θα κάθεσαι άνετος στην είσοδο του πάρκινγκ και το αυτοκίνητο σου θα πάει μόνο του να παρκάρει. Μόλις θέλεις να φύγεις, θα το παίρνεις τηλέφωνο και αυτό θα ξεπαρκάρει μόνο του και θα έρχεται να σε συναντήσει στην είσοδο του πάρκινγκ.

Επίσης οι μηχανικοί της VW εξετάζουν ένα σύστημα το οποίο θα ανιχνεύει τα φανάρια και τα όρια ταχύτητας, ρυθμίζοντας έτσι τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σου αναλόγως την περίσταση.

Το μέλλον της οδήγησης φαίνεται ότι θα είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Δεν θα αργήσει ο καιρός που απλά εμείς θα μπαίνουμε μέσα στο αυτοκίνητο και αυτό θα μας πάει μόνο του όπου θέλουμε.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...