Φαίνεται πως η λίστα με τους πιθανούς μελλοντικούς προορισμούς της Formula 1 δεν έχει τελειωμό. Το τελευταίο όνομα που διαβάζουμε είναι το Χονγκ Κονγκ. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα δεν περνά απαρατήρητο από τους Ασιάτες, οι οποίοι θέλουν να οργανώσουν Grand Prix στην πρώην αποικία της Βρετανίας.

Ο Wesley Wan της Αυτοκινητιστικής Ένωσης, πιστεύει ότι η πόλη-κράτος της Κίνας μπορεί να διοργανώσει αγώνα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να κερδίσουμε την υποστήριξη των ανθρώπων. Το όνειρό μου είναι να γίνει το Χονγκ Κονγκ μια στάση για Grand Prix, όπως η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Κίνα. Και όσον αφορά τη διαδρομή μέσα στην πόλη, αν το Monte Carlo και η Σιγκαπούρη το έχουν, γιατί δεν μπορεί το Χονγκ Κονγκ.

Φήμες, όμως, θέλουν και την Αργεντινή να επιθυμεί να επιστρέψει στο πρόγραμμα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μάλιστα, λέγεται πως οι Λατίνοι έχουν αρχίσει να ανακαινίζουν το Velociudad Circuit.

Επίσης, και το Μεξικό “εμπλέκεται” στη διοργάνωση αγώνα Formula 1. Ο Sergio Perez κατάγεται από τη χώρα της κεντρικής Αμερικής, όπως και ο Carlos Slim, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με την εξαγορά της Formula 1 από την CVC, εταιρεία που κατέχει αυτή τη στιγμή το 70% των μετοχών του Formula 1 Group και στην οποία ο Bernie Ecclestone είναι διευθύνων σύμβουλος.

[Πηγή: espnf1 | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images]