Η ανταγωνιστικότητα της Ferrari έχει ανέβει σημαντικά με το νέο πακέτο στο Silverstone, το οποίο περιελάμβανε νέες απολήξεις των εξατμίσεων, νέο πάτωμα και νέα πίσω πτέρυγα. Ο Fernando Alonso δηλώνει ότι η ομάδα του δουλεύει του δουλεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς φαίνεται ότι η νίκη στην Αγγλία δεν ήταν ένα πυροτέχνημα. Ας δούμε τι δήλωσε για τις σημερινές δοκιμές.

Μια κανονική Παρασκευή, όπως όλες οι άλλες. Οι πρώτες εντυπώσεις από το μονοθέσιο είναι καλές, το οποίο επιβεβαιώνει ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Το έχω ξαναπεί, δεν ήταν μια περίπτωση θαύματος αυτό που έγινε στο Silverstone, λόγω των κανονισμών με τις εξατμίσεις. Το αποτέλεσμα ήρθε από τις πολλές βελτιώσεις που έγιναν με το πέρασμα των αγώνων, όπως θα μπορούσαμε να δούμε ότι, ακόμα και από το Μονακό, ήμασταν σε καλό επίπεδο, όντας τόσο ανταγωνιστικοί όσο εδώ, και στους κανόνες της Βαλένθια, ήμασταν στις μπροστινές θέσεις.

Θεωρητικά, το κρύο δεν είναι φίλος μας. Σε αυτές τις συνθήκες, η Red Bull έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα, αλλά είναι στο χέρι μας να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτές τις συνθήκες. Επίσης, οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να έχουν αντίκτυπο και στη στρατηγική μας για τις κατατακτήριες, δεδομένου ότι δε θα είναι εύκολο να κάνουμε μόνο έναν χρονομετρημένο γύρο. Εάν βρέξει, η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο περίπλοκη.


[Πηγή: Ferrari | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]