Την δεκαετία του 1950 η Lamborghini ήθελε να κατασκευάσει ένα sport αυτοκίνητο και έτσι ανέθεσε σε διάφορους σχεδιαστικούς οίκους να δημιουργήσουν τις προτάσεις τους. Οι οίκοι Pininfarina, Ghia, Vignale, Michelotti κατέθεσαν τις προτάσεις τους, με την Carrozzeria Touring, της οποίας σχεδιαστής ήταν ο πρώην υπάλληλος του Bertone, Franco Scaglione, να είναι αυτή που τελικά να φέρνει στη ζωή την 350 GT.

50 χρόνια μετά, ο γιος του Giugiaro αποφάσισε να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο σχέδιο του πατέρα του, ο οποίος το είχε σχεδιάσει όταν δούλευε ακόμη ως υπάλληλος της Bertone, προτού φύγει για την Chia και πολύ πριν ανοίξει την δική του, ItalDesign.

Το πρωτότυπο που βλέπεις βασίζεται εξολοκλήρου στα σχέδια του πατέρα του Fabrizio, ο οποίος τα ψηφιοποίησε και τα έκανε ένα πραγματικό μοντέλο βαμμένο σε κίτρινο χρώμα. Ο σχεδιασμός φαίνεται πάντως ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Θυμίζει κάτι μεταξύ από Ferrari P3, Ferrari 250 LM και Alfa Romeo BAT.

Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε ως δώρο για τα 70στα γενέθλια του Giorgetto Giugiaro και τώρα βρίσκεται στα κνετρικά της εταιρίας στο Moncalieri της Ιταλίας.

[Πηγή: Car Design News | Photos Copyright: Jon Winding-Sorensen]