Η Red Bull θα κατασκευάσει ειδικές εκδόσεις των Infiniti

Σχετικά άρθρα

Χαράς Ευαγγέλια για τους φανατικούς της Red Bull Racing αφού ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί την πρόσφατη συνεργασία της με την Infiniti, για να κατασκευάσει και συμβατικά οχήματα.

Το “Αφεντικό” της RBR, Christian Horner, ανακοίνωσε πως θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της Red Bull και εκτός F1. Συγκεκριμένα δήλωσε στο Autocar:

Η Red Bull ήταν γνωστή μέχρι τώρα σαν εταιρεία παραγωγής Energy Drink, τώρα όμως αναγνωρίζεται και σαν κατασκευαστής μονοθέσιων. Για μας είναι φυσική εξέλιξη το να ασχοληθούμε και με συμβατικά αυτοκίνητα.

Τα αρχικά σενάρια φανερώνουν ένα σπορ μοντέλο στα χνάρια του Renault Clio Williams.

Με τη σειρά της η Infiniti, πέραν της συνεργασίας της με την RBR, έχει και άλλα σχέδια τα οποία περιλαμβάνουν δύο νέες σειρές μοντέλων, τετρακύλινδρους κινητήρες και υβριδικά αυτοκίνητα.

Τα καινούρια μοντέλα περιλαμβάνουν ένα Crossover στην κατηγορία του Ford Focus, εμπνευσμένο από το Infiniti Etherea Concept και ένα ηλεκτροκίνητο βασισμένο στο Nissan Leaf με καλύτερες όμως επιδόσεις.

Η Infiniti θα εφοδιαστεί τους τετρακύλινδρους κινητήρες, βενζίνης και Diesel, από τη συνεργασία Renault-Nissan με τη Daimler. Όσον αφορά τους υβριδικούς κάποιους θα τους εξελίξει από μόνη της ενώ πιθανότατα να εξελίξει και κάποιους μαζί με τη Mercedes-Benz.

Ο στόχος της Infiniti είναι να πουλήσει μισό εκατομμύριο μονάδες έως το μέσω της δεκαετίας, έχοντας πουλήσει ήδη 145.000 το 2010.

[Πηγή: Autocar | Photo Copyright: Glenn Dunbar/LAT Photographic]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Infiniti QX80

Η Infiniti παρουσιάζει το νέο QX80, με το μεγάλο SUV να αντλεί στοιχεία από το QX Monograph concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο. Κίνηση...

Η teasάρει το Infiniti Vision QE Concept

Η Infiniti έδωσε στη δημοσιότητα 2 teasers φωτογραφίες του Vision QE Concept, του πρωτότυπου που θα βασίζεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Πρόκειται...