Η «Ελληνική Αγωνιστική – Αυτοκινητιστική Λέσχη Φίλων και Κατόχων Volkswagen» με διακριτικό τίτλο «Hellenic VWClub» ή «VWClub» για λόγους συντομίας, αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δημιουργήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2004, από τον Κώστα Κουταλή. Η ιδέα του ήταν να έρθει σε επαφή με τους οδηγούς και λάτρεις των οχημάτων του γερμανικού ομίλου, της Volkswagen. Εν συνεχεία το 2006 ιδρύεται μη κερδοσκοπικό σωματείο αστικού δικαίου με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της παρέας που είχε αρχίσει να μεγαλώνει. Αυτά που ένωσαν όλους αυτούς τους «τρελούς» για τα VW δεν ήταν άλλα από μερικές απλές σκέψεις όπως:

  • προβολή βελτιώσεων ιδιωτών
  • δημιουργία πηγής γνώσεων για θέματα που αφορούν τα αυτοκίνητα της Volkswagen
  • ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα της αυτοκίνησης στην Ελλάδα
  • διοργάνωση συναντήσεων και εκδρομών μεταξύ των μελών για καλύτερη επικοινωνία
  • συμμετοχή σε εκθέσεις αυτοκίνησης π.χ. Autoexelixis, International Athens Tuning Show
  • ανταλλαγή εμπειριών και λύσεων σε τεχνικά θέματα
  • συμμετοχή μελών σε αγώνες π.χ. Face2Face, Dragster, GTCC κλπ.

Όλες αυτές τις πληροφορίες αλλά και πολλές άλλες οι φίλοι του VWClub τις μοιράζονται με όλους στο forum του Club που απαριθμεί περίπου 12.000 μέλη και διατηρεί γνωσιακή πηγή με πάνω από 180.000 άρθρα. Έτσι όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην γνωσιακή βάση δεδομένων και επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη όλο το 24ώρο. Να σημειωθεί ότι η λέσχη δεν συσχετίζεται με κανένα τρόπο με την εταιρεία Volkswagen (VW) ή Kosmocar Α.Ε..

Η λειτουργία της λέσχης στηρίζεται αποκλειστικά σε χορηγίες και την οικονομική συνεισφορά των μελών με ετήσια συνδρομή της τάξης των 30 ευρώ. Βέβαια παρόλο που όλα τα μέλη προσφέρουν απλόχερα ό,τι μπορούν οι υπεύθυνοι της λέσχης έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν μια βάση με εταιρείες που παρέχουν εκπτώσεις στα εγγεγραμμένα μέλη!

Βέβαια το VWClub εκτός από τις διάφορες τακτικές συναντήσεις της Πέμπτης ή της Κυριακής, τις Πανελλήνιες εκδρομές που γράφουν ιστορία και είναι σαν τις 5ήμερες του λυκείου, δραστηριοποιείται και σε άλλους κοινωνικούς τομείς όπως συμμετοχή σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, την δημιουργία Τράπεζας Αίματος, και άλλα.

Αν θέλεις κι εσύ να νιώσεις πιο κοντά στο Volkswagen σου τότε πάτα γκάζι και οδηγήσου στην τρέλα του Hellenic VWClub!