Η Tesla εργάζεται σκληρά στο να καθιερωθεί στην αγορά των ηλεκρικών οχημάτων με το να έχει στη γκάμα της διαφορετικά αυτοκίνητα. Μετά λοιπόν από το Roadster αλλά και την εκκίνηση της παραγωγής του Model S Alpha και όπως είχε προαναγγελθει η εταιρία ανακοίνωσε από τα χείλη του προέδρου της, Elon Musk, κατα την διάρκεια της τετραμήνου συμβουλίου των επενδυτών, ότι στα μέσα Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει την alpha έκδοση Model X, ενός 7-θέσιου(5+2) ηλεκτρικού SUV. Θα έχει το ίδιο ηλεκτρικό σύνολο του Model S που θα του δίνει μια αυτονομία περίπου 260 χιλιομέτρων.

Τιμές όπως είναι φυσικό δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά θα ακολουθούν την τάση των ακριβών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παρόλο όμως την παρουσίαση στα τέλη του χρόνου θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2013 που θα αρχίσει η παραγωγή του και το 2014 όταν και θα κυκλοφορήσει στους δρόμους με αρχικές εκτιμήσεις τις 15.000 μονάδες ετησίως.


[Πηγή: VentureBeat]

 • έχω να δηλώσω μια αδυναμία στην Tesla!!
  κ μόνο το όνομα του Nikola Tesla μου είναι αρκετό!!!

  • και εγώ τα προτιμώ από τα fisker

 • Papobill

  Η Tesla κάνει πολύ καλά τη δουλεία της γ’αυτό και δεν την έχουν επιλέξει τυχαία η Toyota και η Daimler για να τους παρέχει μπαταρίες για τα αυτοκίνητά τους….

 • Pterarxos

  μπαταριοκίνητο SUV;; Eλεος! 
  USELESS!