Lauda: Ο Schumacher πρέπει να αποσυρθεί!

Σχετικά άρθρα

Ο Niki Lauda είναι από τους ανθρώπους που θα πει τη γνώμη του χωρίς να διαστάσει, όποια κι αν είναι αυτή. Αυτή τη φορά, η… μπάλα παίρνει τον Michael Schumacher και φυσικά τις επιδόσεις του έπειτα από την επιστροφή του την περασμένη σεζόν. Τι του προτείνει ο Αυστριακός, 3 φορές πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1; Να αποσυρθεί μια και καλή από το άθλημα!

Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και ο Lauda. Αποσύρθηκε στο τέλος του 1979 και επέτρεψε το 1982, πηγαίνοντας στη McLaren. Εκεί κέρδισε τον τρίτο του παγκόσμιο τίτλο, το 1984, αλλά το 1985 τερμάτισε 10ος, συγκεντρώνοντας μόλις 14 βαθμούς, 59 λιγότερους από τον team-mate του στη McLaren, Alain Prost. Τότε, μάλιστα ο “καθηγητής” είχε κερδίσει το πρώτο από τα 4 πρωταθλήματα.

Πάντα ήμουν μεγάλος υποστηρικτής της επιστροφής του Michael, επειδή το έκανα, και ξέρω γι’ αυτό. Πέρυσι, καταλάβαμε ότι χρειάζεται χρόνο για να συνηθίσει τα νέα μονοθέσια, καθώς και το μειονέκτημα να μην υπάρχουν δοκιμές εξέλιξης και όλα τα υπόλοιπα. Αισθάνθηκα ότι φέτος ήταν η τελευταία του ευκαιρία για την επιστροφή του για γίνει σωστά, αν συνέβαινε αυτό, και αυτή η σεζόν είναι ίδια με την τελευταία.

Νομίζω ότι κάθε αθλητής, θα πρέπει να είναι ειλικρινής με τον εαυτός του. Έλεγε συνέχεια ότι θέλει περισσότερο χρόνο, μπλα, μπλα, μπλα, και ότι είναι χαλαρός τύπος που απολαμβάνει τα πράγματα, αλλά μέσα του δεν είναι καθόλου χαλαρός, επειδή κανένας κορυφαίος οδηγός αγώνων δεν απολαμβάνει την ήττα. Αν πραγματικά ήταν τόσο χαλαρός όσο έλεγε, η Mercedes θα πρέπει να του πει να αποσυρθεί!

Δεν είσαι στη Formula 1 για διασκέδαση. Στο τέλος πρέπει να ρωτήσει τον εαυτό του, “Μπορώ να το κάνω ή όχι;” Ειλικρινά, δε νομίζω ότι θα δουλέψει για τον Michael. Όταν θέλεις να πας πιο γρήγορα, δοκιμάζεις τα πάντα, και όταν δοκιμάσεις τα πάντα και ακόμα δεν μπορείς να το κάνεις, αυτό είναι. Είμαι σίγουρος ότι ακόμα προσπαθεί, αλλά μια μέρα θα συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να το κάνει, και τότε θα πάρει την απόφαση.


[Πηγή: ESPNF1 | Photo Copyright: REUTERS/Mark Horsburgh]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...