Η οικονομική κρίση τελικά δεν ήταν μόνο Ελληνική όπως ήθελαν να μας την παρουσιάσουν μερικοί, αλλά παγκόσμια αφού ακόμη και υπερδυνάμεις (όπως η Αμερική) αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα οικονομικά τους. Παρότι την παγκόσμια ύφεση όμως οι Γερμανικές Premium αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίζουν απτόητες να παρουσιάζουν κέρδη αφού τα μοντέλα τους πωλούνται σαν ζεστά καρβέλια ψωμί.

Κλικ για μεγέθυνση

Ο Juergen Meyer, μάνατζερ της εταιρίας επενδύσεων SEB Asset Management με έδρα την Φρανκφούρτη, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Bloomberg δήλωσε ότι οι Γερμανικές premium αυτοκινητοβιομηχανίες (Audi, BMW και Mercedes-Benz) είναι μακράν το καλύτερο μέρος για να επενδύσουν τα χρήματα τους . Ποιος είναι ο λόγος; Απλά οι πλούσιοι είναι αυτοί που έχουνε ακόμη χρήματα για να αγοράσουν νέα αυτοκίνητα σε αντίθεση με την μέση τάξη που νοιώθει την πίεση των οικονομικών προβλημάτων περισσότερο.

Αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τίποτα από την κρίση είναι οι Κινέζοι οι οποίοι αγοράζουν λες και είναι καραμέλες νέα αυτοκίνητα δίνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτά της Audi. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, στην οποία πήραν μέρος 11.496 άνθρωποι και έτρεξε από τον Αύγουστο του 2010 και τον Μάρτιο του 2011, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι Κινέζοι βρίσκουν την Audi την καλύτερη μάρκα σε ότι αφορά τις πωλήσεις, την εξυπηρέτηση, την εμφάνιση και την παράδοση της μάρκας. Συνολικά

[Πηγές: Bloomberg, JDPower]