Ο Stefano Domenicali έχει δηλώσει ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα επικεντρωθούν σχεδόν αποκλειστικά στο μονοθέσιο του 2012. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari αναφέρεται και πάλι στο νέο μονοθέσιο, λέγοντας πως δουλεύουν με τέρμα γκάζι για το νέο αυτοκίνητο, χωρίς, όμως, να έχουν εγκαταλείψει εξ’ ολοκλήρου της 150° Italia. Ο Ιταλός τονίζει ότι στόχος της ομάδας του Maranello για τους υπόλοιπους 8 αγώνες της σεζόν είναι οι νίκες, σε μια προσπάθεια να κλείσουν όσο πιο επιτυχημένα γίνεται τη χρονιά.

Ο καθένας φαίνεται να είναι σαν και μένα, με πολλά κίνητρα και με τις μπαταρίες του γεμάτες για το υπόλοιπο της σεζόν. Έχουμε το ίδιο στο μυαλό μας, να γυρίσουμε στις πίστες. Ο ρεαλιστικός μας στόχος για τους εναπομείναντες 8 αγώνες είναι να κερδίσουμε αγώνες, να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πάρουμε καλά αποτελέσματα, αλλά θα πρέπει να μην κοιτάμε τη βαθμολογία, διότι ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, δεδομένης της βαθμολογικής, αλλά ας δούμε τι θα γίνει σε μερικούς αγώνες. Έχουμε τη δυνατότητα να πάμε καλά και πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας.

Για την εξέλιξη της 150° Italia και του νέου μονοθεσίου δηλώνει:

Όσον αφορά την εξέλιξη της 150° Italia, βρισκόμαστε σχεδόν στο τέλος του δρόμου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι εργασίες γι’ αυτή τη σεζόν έχουν τελειώσει, αλλά τώρα, δουλεύουμε με τέρμα γκάζι για το μονοθέσιο του 2012. Σε ό,τι αφορά τους κανονισμούς της νέας χρονιάς, εκτός από τις διατάξεις στις εξατμίσεις, δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές, έτσι τα νέα αυτοκίνητα θα είναι μια εξέλιξη των αυτοκινήτου του 2011.

Η Ferrari 150° Italia δεν ήταν καινοτόμο μονοθέσιο, παρόλο που πριν την παρουσίασή της μιλούσαν για ένα επιθετικό σχέδιο, αλλά ο 46χρονος υπογραμμίζει πως το μονοθέσιο που θα την διαδεχθεί θα είναι πολύ καινοτόμο!

Αυτό που μπορώ να πω, έχοντας δει το μοντέλο στην αεροδυναμική σήραγγα και τη δουλειά που γίνεται στα γραφεία σχεδίασης, είναι ότι θα είναι ένα πολύ καινοτόμο μηχάνημα. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι αναμενόμενο, είναι απαραίτητο, δεδομένου ότι πρώτος στόχος μας για το 2012 είναι ότι θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί από την αρχή της σεζόν.


[Πηγή: Ferrari]