Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρούμε προκαταβολικά ή πρόκειται ξανά για κάποιο σενάριο από αυτά που θα μείνουν μόνο στα χαρτιά. Σύμφωνα με την Ημερησία αναμένονται νέα μέτρα (μειώσεις) στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων, λόγω πιέσεων που έχει δεχθεί το Υπουργείο Οικονομικών από την ΕΕ. Οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στον Σεπτέμβριο και θα εστιαστούν στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας ενώ προς κατάργηση οδηγείται ο ειδικός φόρος πολυτελείας.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τα Τέλη Κυκλοφορίας, πλέον όλα θα υπολογίζονται είτε βάσει των εκπομπών CO2 είτε βάσει της λιανικής αξίας του κάθε αυτοκινήτου. Παλαιότητα, εργοστασιακή αξία και τα λοιπά πάνε περίπατο. Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει και η πρόταση να καταργηθεί τελείως το Τέλος Ταξινόμησης, μια πρόταση που μάλλον δεν έχει πολλές πιθανότητας να εγκριθεί.

Επίσης ο Φόρος Πολυτελείας θα αναδιαμορφωθεί ώστε να καταβάλλεται μόνο σε αυτά τα αυτοκίνητα που είναι όντως πολυτελή αφού πλέον θα υπολογίζει βάσει της λιανικής αξίας του κάθε μοντέλου και όχι βάση των κυβικών που ισχύει σήμερα.

To Good To Be True όπως θα έλεγαν οι Αμερικάνοι μου ακούγονται εμένα όλα τα παραπάνω. Μακάρι όμως να γίνουν αν όχι όλα, τουλάχιστον τα μισά, γιατί πλέον αν έχεις απλά ένα 2.0-λιτρο αυτοκίνητο για το Ελληνικό Κράτος θεωρείσαι κροίσος.

[Πηγή: Ημερησία]