Ο Nick Heidfeld έχασε ξαφνικά (;) τη θέση που είχε στο cockpit της R31, σίγουρα όχι λόγω της απόδοσή του. Μπορεί η Renault να επιμένει ότι δεν έδωσαν στον Bruno Senna θέση επίσημου οδηγού για τους χορηγούς, αλλά το ματάκι μας είδε κάποια νέα λογότυπα στο βρετανικό μονοθέσιο! Ο Heidfeld ήθελε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της Renault, αλλά τελικά το διαζύγιο ήταν συναινετικό. Ο 34χρονος δήλωσε για την αποχώρησή του:

Προφανώς, είμαι απογοητευμένος που φεύγω από τη Lotus Renault GP στο μέσον της χρονιάς. Νόμιζα ότι θα μπορούσα να προσφέρω ακόμα πολλά στην ομάδα, αλλά πρέπει να βλέπω τα πράγματα όπως είναι και θέλω να στρέψω την προσοχή μου στο μέλλον. Πήραμε τη σωστή απόφαση, επιλέγοντας τον τερματισμό της συνεργασίας μας σήμερα. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους φίλους που έκανα στο Enstone καλή επιτυχία για τη σεζόν. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, θα επιστρέψω σύντομα στους αγώνες και το υψηλότερο επίπεδο.

Ο πρόεδρος της Lotus Renault GP, Eric Boullier, δήλωσε για το γεγονός:

Η διαφωνία μας με τον Nick έγινε θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν πολύ τα μέσα ενημέρωσης τον τελευταίο καιρό, και είμαστε ευχαριστημένοι που φτάσαμε σε μια λογική και γρήγορη λύση. Η διαδικασία χωρισμού ήταν οδυνηρή, και κανείς από εμάς δεν ήθελε να κινηθεί νομικά. Είμαστε πολύ ευγνώμονες στον Nick για τη πολύτιμη συμβολή που είχε στην ομάδα. Βέβαια, είχαμε καλές στιγμές μαζί, ειδικά θυμόμαστε το βάθρο στη Μαλαισία. Είναι ένας πολύ δυνατός και αποφασιστικός οδηγός και του ευχόμαστε καλή επιτυχία για το μέλλον.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο Bruno Senna θα οδηγεί για λογαριασμό των Βρετανών μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Η Lotus Renault GP είναι στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει ότι ο Bruno Senna θα βρίσκεται δίπλα στον Vitaly Petrov για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν. Ο Romain Grosjean παραμένει ο τρίτος οδηγός της ομάδας.


[Πηγή: Lotus Renault GP | Photo Copyright: DIMITAR DILKOFF/AFP/Getty Images]