Για 3η φορά ο αγώνας καρτ στη Πάτρα θα λάβει χώρα το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου 2011. Ο αγώνας πλέον είναι διεθνής αφού θα φέτος θα συμμετάσχει και ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής καρτ, Jonathan Thonon, ο οποίος θα αγωνιστεί στην κατηγορία SUPER. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία αγώνων καρτ στην Ελλάδα που συμμετέχει ένας οδηγός με παγκόσμια φήμη. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί. Thanks for the tip, Μπάμπη.

[Πηγή: PICK]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Συνέντευξη Τύπου με θέμα το Διεθνές Σιρκουί για Καρτ (Patras International Circuit for Kart – P.I.C.K.), που θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου 2011, παραχωρήθηκε χτες το πρωί από τους διοργανωτές στους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

Τη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι: Δημήτρης Αθανασέκος (ΕΛΠΑ / Επιτροπή Αγώνων Καρτ), Νίκος Σαρδέλλης (υπεύθυνος προϊόντων μάρκετινγκ της BP Ultimate – Μέγα Χορηγού της διοργάνωσης), Πλάτων Μαρλαφέκας (πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του P.I.C.K. και διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας ΛΟΥΞ – ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ, εκ των βασικών χορηγών της διοργάνωσης), Δημήτρης Χιωτίδης (Αλυτάρχης του Αγώνα) και Βασίλης Διαμαντόπουλος (Γεν. Γραμματέας του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών).

Ο Δ. Αθανασέκος επεσήμανε πως οι διοργανωτές τολμούν για τρίτη χρονιά να υλοποιήσουν μια πρωτοποριακή ιδέα, καθώς το δρώμενο θα διεξαχθεί αποκλειστικά στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Πάτρας. Ευχαρίστησε τις τοπικές Αρχές για το πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύουν, ώστε να διοργανωθεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι όλα θα πάνε καλά το διήμερο 1 – 2 Οκτωβρίου.

Ο Ν. Σαρδέλης -εκ μέρους της BP Ultimate, μεγάλου χορηγού του 3ου P.I.C.K. – τόνισε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην αυτοδιοίκηση και στην Ομοσπονδία για τη διοργάνωση και εκτίμησε ότι και το φετινό αποτέλεσμα θα είναι αξιόλογο. Ανέφερε ότι για την BP Ultimate η συμμετοχή στο P.I.C.K. με την ιδιότητα του χορηγού έχει σκοπό την προαγωγή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του P.I.C.K. και διευθυντής μάρκετινγκ της ΛΟΥΞ-ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ (χορηγός) Πλ. Μαρλαφέκας αναφέρθηκε στην απόφαση των διοργανωτών και της πατρινής εταιρείας αναψυκτικών να στηρίξουν ολόθερμα την ιδέα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για τη δημιουργία Ακαδημίας που θα απευθύνεται σε οδηγούς ηλικίας από 8 – 13 ετών. Οι νέοι οδηγοί θα μυούνται στα καρτ υπό συνθήκες υγιούς περιβάλλοντος και ανταγωνισμού. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η ΛΟΥΞ στηρίζει το Διεθνές Σιρκουί για Καρτ και θα εξακολουθήσει να το κάνει, καθώς πιστεύει στις προοπτικές που δίνει ο θεσμός στο άθλημα και στη Δυτική Ελλάδα που τον φιλοξενεί.

Το PICK ξεφεύγει από τα όρια της Ελλάδας

Επίσης ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοργανώτρια εταιρεία η συμμετοχή του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή καρτ, Jonathan Thonon, ο οποίος θα αγωνιστεί στην κατηγορία SUPER. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία αγώνων καρτ στην Ελλάδα που συμμετέχει ένας οδηγός με παγκόσμια φήμη. Η παρουσία του στο 3ο P.I.C.K. επιβεβαιώνει πως ο θεσμός που φιλοξενεί η Πάτρα ξεφεύγει πλέον από τα Ελληνικά σύνορα.

Εξάλλου, την Κυριακή το πρωί θα διοργανωθεί από τον Π.Ο. Πατρών ένα σιρκουί, με αφορμή τα 40 χρόνια παρουσίας του στα ποδηλατικά δρώμενα, με περισσότερες από 60 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Επισημαίνεται πως είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται σιρκουι ποδηλασίας στον πυρήνα του πολεοδομικού ιστού μιας Ελληνικής πόλης. Επίσης, το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η εμφάνιση μικρών ποδηλατών του Π.Ο.Π. εντός της πίστας του Καρτ.

Το λόγο έλαβε και ο δημοσιογράφος Τάκης Πουρναράκης, γνωστός από την επιμέλεια και παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο οποίος βρέθηκε πέρσι στην Πάτρα για να καλύψει το γεγονός. Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος από την οργάνωση του Διεθνούς Σιρκουί για Καρτ και σημείωσε πως δεν θα πίστευε ότι κλείνει το ιστορικό κέντρο μιας ελληνικής πόλης για να διεξαχθούν αγώνες του μηχανοκίνητο αθλητισμού εάν δεν το έβλεπε με τα μάτια του. Ο Τ. Πουρναράκης πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει το P.I.C.K. – BP Ultimate και φέτος.

Οι εκπρόσωποι των αθηναϊκών ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να δουν στιγμιότυπα από προηγούμενες διοργανώσεις με τους κατάμεστους από θεατές δρόμους της Πάτρας. Το ραντεβού των εκπροσώπων του Τύπου με τους διοργανωτές ανανεώθηκε για την Πάτρα (1 και 2 Οκτωβρίου 2011).

[/learn_more]